ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Γίνε Εθελοντής Δράσεων του Τομέα ΑμεΑ του Youth Council Alliances!

Πιστεύεις στον Εθελοντισμό; Θέλεις να γίνεις Εθελοντής Δράσεων του Τομέα ΑμεΑ του Youth Council Alliances;

Θέλεις να εκπαιδευτείς σε Ελλάδα και Εξωτερικό μέσω του Erasmus+;

Εγγράψου τώρα ως Εθελοντής Δράσεων!

Τηλεφώνησε στο 2114099905 για ραντεβού ενημέρωσης ή πάτα στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/YouthCouncil-102018818571105. Αφορά Φορείς ΑμεΑ και νέους ΑμεΑ ή τυπικούς απο 18-30 ετών αλλά και σε όποιον άλλο θέλει να εμπλακεί με τον εθελοντισμό.

 

Τι είναι ο Εθελοντισμός…

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Στη σύγχρονη εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές Μη κυβερνητικές Οργανώσεις με πληθώρα εθελοντικών δράσεων και κύρια πεδία εφαρμογής το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες. Σε κάθε πεδίο εφαρμογής οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, είτε έχουν μορφή ιδρύματος αστικής / μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σωματεία ή συλλόγους στηρίζουν τη δράση τους στην εθελοντική προσφορά των μελών τους.

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Το Μοντέλο του Εθελοντισμού…

  • Ο εθελοντισμός μπορεί να θεωρηθεί ως συνδυασμός ακτιβισμού και άμισθης εργασίας.
  • Ο εθελοντισμός μπορεί να θεωρηθεί ως ακτιβισμός και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
  • Ο εθελοντισμός μπορεί να θεωρηθεί ως αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και της ανιδιοτελής προσφοράς
  • Τέλος, ο εθελοντισμός είναι ο συνδυασμός και των τριών διακριτών στοιχείων.

Εγγράψου τώρα ως Εθελοντής Δράσεων του Τομέα ΑμεΑ του Youth Council Alliances!

Τηλεφώνησε στο 2114099905 για ραντεβού ενημέρωσης. Αφορά Φορείς ΑμεΑ και νέους ΑμεΑ ή τυπικούς απο 18-30 ετών αλλά και σε όποιον άλλο θέλει να εμπλακεί με τον εθελοντισμό.

 

Πηγή: http://gd.uoi.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *