ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έβαλαν φωτιά σε Ρομά ενήλικο με νοητική αναπηρία που έλεγε τα κάλαντα στη Πάτρα

Αποτρόπαιο έγκλημα μίσους παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνοικία της Πάτρας όπου κάποιοι έβαλαν φωτιά σε ενήλικο Ρομά με νοητική αναπηρία ενώ τον είχαν υποχρεώσει να πει τα κάλαντα γονατιστός.

Ο 35χρονος άνδρας πήγε σε γνωστή επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα και οι δράστες, εν αγνοία του ιδιοκτήτη όπως αναφέρει το pelop.gr επέβαλλαν στον 35χρονο με νοητική αναπηρία  που μπήκε στο κατάστημα για να τραγουδήσει το «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά», προκειμένου να δεχθούν να τους «τα πει», να γονατίσει πρώτα.

Στη συνέχεια και όπως φαίνεται και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που κυκλοφόρησαν στα social media και δημοσίευσε η εφημερίδα, κάποιος από την ομάδα, έριξε εύφλεκτο υλικό στο άτομο με αναπηρία  και του έβαλε φωτιά, με τον ίδιο να παλεύει μόνος του για να σβήσει τις φλόγες. Ευτυχώς, τα κατάφερε, χωρίς να υποστεί εγκαύματα.

Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο 35χρονος ΑμεΑ αρχίζει τις φωνές, διαμαρτύρεται, απειλεί με μηνύσεις.

Το γεγονός κάνει γρήγορα τον γύρο της πόλης. Φτάνει, όχι μόνο στην εκεί περιοχή, αλλά και σ’ άλλα σημεία της πόλης.
Ορισμένοι, ενεργούντες υπεύθυνα, αποφασίζουν να δράσουν και να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα του ρατσιστικού και μισαναπηρικού εγκλήματος  φθάνουν στα γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και αμέσως σοκάρουν! Απεικονίζουν, καρέ-καρέ, τον ρατσιστικό βασανισμό ενός ατόμου με νοητική αναπηρία.

«Αδελφέ μας Γιάννη: η αλήθεια σου δεν έφτανε»: Το δικαστήριο αθώωσε τους ιερείς που κατηγορόυνταν για βιασμό 19χρονου με νοητική αναπηρία

«Αδελφέ μας Γιάννη: η αλήθεια σου δεν έφτανε»: Το δικαστήριο αθώωσε τους ιερείς που κατηγορόυνταν για βιασμό 19χρονου με νοητική αναπηρία

Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες κι όπως αποδείχθηκε πολλοί επισκέπτες του διαδικτύου «γέλασαν»…

Στην Ασφάλεια Πατρών, βρέθηκε ο 35χρονος όπως αποκάλυψε το pelop.gr  για να δώσει την μαρτυρία του.

Μετά το θάνατο από αστυνομικά πυρά του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη έρχεται και αυτό το περιστατικό, το οποίο θα πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για  έγκλημα μίσους με ρατσιστικά και μισαναπηρικά χαρακτηριστικά.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: pelop.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *