ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάκριση για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021!

Απονεμήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021 στην κατηγορία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχέδιο Erasmus + «Artemotion Xpress In Europe», το οποίο υλοποιήθηκε στο σχολείο στο διάστημα 2015-2018, με γενική συντονίστρια όλων των σχολείων της σύμπραξης την εργοθεραπεύτρια κ. Μουρελάτου Σταμούλα.

 

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία, η οποία προβάλλει εξαίρετες διδακτικές πρακτικές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + και αναγνωρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και των σχολείων τους που συμμετέχουν σε έργα ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο, ξεκινώντας από το 2021 και καθόλη τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου 2021-27. Το έπαθλο έχει συμβολική και τιμητική αξία και δεν προσφέρει επιπλέον χρηματικά οφέλη στους νικητές. Αφορά τέσσερις κατηγορίες: Προσχολική Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Οι στόχοι του βραβείου είναι:

  • Η αναγνώριση των επιτευγμάτων των εκπαιδευτικών και των σχολείων και η προβολή του έργου τους.
  • Ο εντοπισμός και η προώθηση καλών πρακτικών διδασκαλίας και μάθησης.
  • Η προώθηση της αμοιβαίας ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και προσωπικού του σχολείου.
  • Η προώθηση της προστιθέμενης αξίας για τη Σχολική Εκπαίδευση του Προγράμματος Erasmus+.

 

Τη διαδικτυακή τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμου Διδασκαλίας 2021 διοργάνωσε η Εθνική Μονάδα Erasmus+/IKY στο πλαίσιο εορτασμού των ημερών Erasmus και συντόνισε η Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών κ. Μαρία Νικητάκη. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και ο Πρόεδρος ΔΣ του ΙΚΥ Καθηγητής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης. Η απονομή των βραβείων έγινε από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού εκπροσώπησαν και παρουσίασαν στην εκδήλωση ο πρώην διευθυντής μας κ. Παληάς Ηρακλής, η γενική συντονίστρια του έργου, εργοθεραπεύτρια κ. Μουρελάτου Σταμούλα και η λογοθεραπεύτρια του σχολείου κ. Μίχα Ασημίνα.

Θερμά συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό και κυρίως στους μαθητές του σχολείου για όλα όσα κατάφεραν!!!

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://blogs.sch.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *