ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρχισαν οι εγγραφές για δωρεάν θεατρικά εργαστήρια για ΑμεΑ από την ομάδα Εν Δυνάμει και το ΚΘΒΕ

Το ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος), σε συνεργασία με την ομάδα εν δυνάμει, υπερασπιζόμενο ένα θέατρο που αγκαλιάζει και απευθύνεται σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, συνεχίζει το ταξίδι του με τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια παρέχοντας για 4η χρονιά δωρεάν μαθήματα για ΑμεΑ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση…

Στόχος των εργαστηρίων μας είναι η ενθάρρυνση της ελεύθερης έκφρασης των παιδιών, καθώς και η ανάπτυξη της φαντασίας, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο ασκησιολόγιο, που ανταποκρίνεται στην ηλικιακή ομάδα κάθε εργαστηρίου, προσαρμοσμένο στη ιδιαίτερη θεματική, που εισάγει θεατρικούς κώδικες, αφουγκράζεται τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους νέους και εστιάζει σε ερεθίσματα, τα οποία ενθαρρύνουν τα παιδιά να δρουν ως «ενεργοί πολίτες», με ενδιαφέρον για τις κοινωνικές προεκτάσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η θεματική του κάθε εργαστηρίου, σχεδιάζεται και διαμορφώνεται, βάσει της μεθοδολογίας και της φιλοσοφίας των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, που σχετίζεται με την βιωματική εμπειρία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της άντλησης υλικού από τα ίδια τα παιδιά.

Η ομάδα εν δυνάμει και το ΚΘΒΕ μια αγκαλιά για τα ΑμεΑ…

Πυρήνας φέτος του θεατρικού εργαστηρίου για ΑμεΑ θα είναι η Ομάδα Εν δυνάμει, η οποία σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, προχωρά στη δημιουργία ενός νέου κύκλου δράσεων.

Α’ βραβείο κοινού η παράσταση «Ερωτευμένα Άλογα» από την ομάδα καλλιτεχνών με ή χωρίς αναπηρία «Εν Δυνάμει»

Α’ βραβείο κοινού η παράσταση «Ερωτευμένα Άλογα» από την ομάδα καλλιτεχνών με ή χωρίς αναπηρία «Εν Δυνάμει»

Πρόκειται για μία σειρά εβδομαδιαίων θεατρικών εργαστηρίων για νέους (18 ετών και άνω), με εισηγητές και εισηγήτριες ηθοποιούς και μέλη της ομάδας Εν δυνάμει, σε συνεργασία με εθελοντές/ντριες της ομάδας.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία δομημένου διαλόγου, παιχνίδια ρόλων, δημιουργικής γραφής, ασκήσεων χορού και θεάτρου, προσδοκούμε στη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου, το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος των εργαστηρίων.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ανάπηρους και ανάπηρες, σε φίλους και φίλες της ομάδας Εν δυνάμει, καθώς και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την μεθοδολογία της εργασίας της.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο παραπάνω τμήματα για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται οι ίδιοι ή οι φροντιστές τους στο ταμείο του Βασιλικού θεάτρου από Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, ώστε να καταθέσουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής στο Θεατρικό Εργαστήρι, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής της συμπληρωμένης αίτησης στο mail: k.matziri@ntng.gr.

Η αίτηση για ΑμεΑ εδώ…

Στη συνέχεια, και αφού εξετασθούν οι αιτήσεις, θα ειδοποιούνται τηλεφωνικά για την δυνατότητα συμμετοχής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ελένη Δημοπούλου στο τηλέφωνο 6948.202250.

Πηγή: ntng.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *