ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας με κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους (Βίντεο)

Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εγκαινίασαν ένα νέο σεμινάριο που έχει στόχο την επιμόρφωση 100 αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες και αστυνομικά τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Η εκπαιδευτική δράση αποτελεί μέρος του προγράμματος του Ιδρύματος “Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας με κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους“, το οποίο απευθύνεται σε ομάδες επαγγελματιών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Στόχους του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ακουόντων συνανθρώπων μας για τις συνθήκες που καθορίζουν τον ορθό και επιτυχή τρόπο επικοινωνίας, ιδιαίτερα κατά την πρώτη επαφή των κωφών / βαρηκόων πολιτών.

Το θεωρητικό μέρος υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφίας Ζαχαράκη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάνου Λογοθέτη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Πρόδρομου Πύρρου, του εκπροσώπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγου κ. Χρήστου Μανούρα, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγου κ. Ιωάννη Σκούρα και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνου Σίμψη.

Eκπαίδευση για τον Αυτισμό του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς

Eκπαίδευση για τον Αυτισμό του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι σχεδόν 100 συμμετέχοντες αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σχετικά με τον πληθυσμό των Κωφών/βαρήκοων και τις επικοινωνιακές τους ανάγκες από την κα Βενέττα Λαμπροπούλου (Ομότιμη Καθηγήτρια Αγωγής Κωφών Πανεπιστημίου Πατρών και Διοικήτρια Εθνικού Ιδρύματος Κωφών), για τους μύθους και την πραγματικότητα σχετικά με την Νοηματική Γλώσσα από τον κ. Γεράσιμο Χατζηδαμιανό (Αν. Καθηγητή στο Deree College και Επιστημονικό Σύμβουλο του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών) αλλά και να ακούσουν την προσωπική εμπειρία του κ. Παναγιώτη Κορδονούρη (τελωνειακός υπάλληλος και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών) σχετικά με τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ελλειπή πρόσβαση των κωφών και βαρηκόων πολιτών στην κοινωνία.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, το πρακτικό μέρος του προγράμματος, όπου οι 100 αστυνομικοί, χωρισμένοι σε ολιγομελή τμήματα,  επιμορφώνονται σε βασικές έννοιες της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας καθώς και σε συνήθεις φράσεις που χρησιμοποιούν κατά την πρώτη επαφή τους με τους πολίτες.

Δείτε τα ένθετο Προσβασιμότητα στην ΕΡΤ με τον Μιχάλη Αρβανίτη, που παρουσίασε την πρωτοβουλία του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών και της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *