ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eκπαίδευση για τον Αυτισμό του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκπαίδευσης του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς από τους θεραπευτές του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού – Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς.

Ύστερα από πρόσκληση του Αστυνομικού Διευθυντή Καστοριάς κου Νικόλαου Έξαρχου, το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς επισκέφτηκε το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στις 24/11/2023, στις 12/01/2024, στις 19/01/2024 και στις 26/01/2024 με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του προσωπικού της Διεύθυνσης. Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των ατόμων που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, τον ρόλο του Κέντρου Ημέρας, τους κατάλληλους τρόπους προσέγγισης και επικοινωνίας ατόμων με αυτισμό, ενώ επιλύθηκαν απορίες που προέκυψαν από πλευράς των αστυνομικών, σχετικά με τα ανωτέρω.

Ένα ιστορικό βήμα για τον Αυτισμό στην Καστοριά!

Ένα ιστορικό βήμα για τον Αυτισμό στην Καστοριά!

Το Κέντρο Ημέρας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση και το Προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνση Καστοριάς για την άψογη συνεργασία, την φιλοξενία, καθώς και για τη διάθεσή τους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος με απώτερο σκοπό την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: https://autismkastoria.org/103332-2/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *