Close Menu
Nevronas

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • About Us
    • Αρθρογράφοι
    • Εγγραφή Επαγγελματιών
    • Διαφημιστείτε
    • Επικοινωνία
    • Όροι Χρήσης
    • GDPR
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Nevronas
    Subscribe
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
      1. NEVRONAS LOVES
      2. AUTISM STORIES
      3. ΑΠΟΨΕΙΣ
      4. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
      5. REFRAME
      6. MORE AND MORE
        • ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
        • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
        • ΕΡΕΥΝΑ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • ΙΑΤΡΙΚΑ
        • ΝΟΜΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      7. AUTISMAP
      Recent

      REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

      July 24, 2026

      «Κι όμως Μπορώ»… να γίνω ένας άνθρωπος που κάνει τον κόσμο λίγο πιο όμορφο

      July 23, 2026

      REFRAME by Nevronas.gr + EVArtist: Eικαστικός διάλογος με την επικαιρότητα και την αναπηρία

      July 22, 2026
    • PROJECTS
      • NEVRONAS FESTIVAL
      • SCHOOLING FOR ALL
      • LIGHTS OUT ALL IN
      • NEVRONAS SCHOOL EDITION
      • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

      July 28, 2026

      Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

      July 28, 2026

      Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

      July 27, 2026

      Χημικά και αστυνομική βία στη μαζική συγκέντρωση στο Άργος για την δολοφονία του Θοδωρή (Βίντεο)

      July 25, 2026

      REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

      July 24, 2026
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
      • ΙΑΤΡΟΙ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
      • ΕΤΑΙΡΙΕΣ
      • ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      • ΒΙΒΛΙΟΓΩΝΙΑ
      • ΒΙΒΛΙΑ
      • ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
      • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Nevronas
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • PROJECTS
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Home » 5ο Ετήσιο Συνέδριο της FairLife L.C.C.: «Καρκίνος Πνεύμονα – Από την Πρόληψη στην Ολιστική Φροντίδα»
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    5ο Ετήσιο Συνέδριο της FairLife L.C.C.: «Καρκίνος Πνεύμονα – Από την Πρόληψη στην Ολιστική Φροντίδα»

    November 25, 20254 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα διοργανώνει το 5ο ετήσιο συνέδριο του φορέα με τίτλο «Καρκίνος Πνεύμονα – Από την Πρόληψη στην Ολιστική Φροντίδα – Η επιστήμη συναντά την κοινωνία – Η Ζωή στο κέντρο»

    Το συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης στις 26 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 09:30 π.μ. -20:00 μ.μ. στον πολυχώρο ATRAKTOS (Μαραθωνομάχων 8, Αθήνα) με ταυτόχρονη  διαδικτυακή μετάδοση στα κανάλια του φορέα. Ορόσημο στην πορεία του οργανισμού, αποτελεί την κορύφωση των δράσεων για τον Νοέμβριο, μήνα αφιερωμένο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του πνεύμονα, φέρνοντας στο ίδιο τραπέζι την επιστήμη, την πολιτεία, την κοινωνία και τους ασθενείς.

    Κάντε την εγγραφή σας και παρακολουθήστε: ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ   ή   ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

    Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου στην σελίδα του 5ου Συνεδρίου.

    Το υβριδικό συνέδριο της FairLife L.C.C., που διοργανώνεται για 5η χρονιά, συνεχίζει την παράδοση των προηγούμενων ετών για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα. Φέτος, εστιάζουμε στην πορεία από την πρόληψη στην ολιστική φροντίδα, συνδυάζοντας επιστημονική γνώση, κλινική εμπειρία και τις ανάγκες των ασθενών.

    Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση σχετικά με τις προκλήσεις καθώς και τις λύσεις – προτάσεις στις ακόλουθες θεματικές: Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση,  προσυμπτωματικός έλεγχος, έρευνα και καινοτομία, διαγνωστικά εργαλεία και διλήμματα, πρώιμη και μεταστατική νόσος, μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα και από τη διάγνωση στη φροντίδα.

    Το 5ο συνέδριο της FairLife L.C.C. απευθύνεται στους ανθρώπους που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, στις οικογένειες και στους φροντιστές, στους επαγγελματίες υγείας και επιστημονικούς φορείς, στους φοιτητές ιατρικών επιστημών, στους φορείς χάραξης πολιτικής, σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και φυσικά στο ευρύ κοινό.

    Την εκδήλωση παρουσιάζει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

    Στο συνέδριο παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας (Ελληνικά-Αγγλικά).

    Περισσότεροι από 60 ομιλητές και σχολιαστές θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, εκπροσωπώντας φορείς από την επιστημονική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Παρόντες θα είναι επίσης εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελληνικής Πολιτείας, οργανώσεις ασθενών και στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας.

    Ομιλητές και σχολιαστές θα παρουσιάσουν τις νεότερες εξελίξεις στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, αναδεικνύοντας τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου και της ενημέρωσης του κοινού. Θα αναλυθούν οι οικονομικές, επιστημονικές και κοινωνικές πτυχές της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης, ενώ θα παρουσιαστούν αποτελέσματα ερευνητικών δράσεων και καινοτόμων πρωτοβουλιών. Η συζήτηση θα επεκταθεί στη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης και των ψηφιακών εργαλείων στη διάγνωση, καθώς και στις προοπτικές των κλινικών μελετών και της μεταφραστικής έρευνας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διεπιστημονική συνεργασία για τη βελτιστοποίηση της φροντίδας, στις θεραπευτικές επιλογές για την πρώιμη και μεταστατική νόσο, και στους τρόπους ολιστικής υποστήριξης των ασθενών, μέσα από την πρόληψη, τη διατροφή, την άσκηση και την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση.

    Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι:  Κορίνα Πατέλη-Bell, Πρόεδρος FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα, Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β, Άδωνις Γεωργιάδης* – Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αν. Υπουργός Υγείας*, Mάριος Θεμιστοκλέους – Υφυπουργός Υγείας, Ιωάννης Γράβαρης, Τ. Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας, Jesme Fox, Medical Director, Roy Castle Lung Cancer Foundation, UK and Secretary, Global Lung Cancer Coalition.

    Η εισαγωγική ενότητα του Συνεδρίου θα φιλοξενήσει τον κο Κωνσταντίνο Ν. Συρίγο, Καθηγητή Παθολογίας & Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντή, Γ’ Παθολογική Κλινική και Ομώνυμο Εργαστήριο Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρο ΕΛ.Ε.ΚΑ.Π., ο οποίος θα μιλήσει για τον καρκίνο του πνεύμονα ως πρόκληση για τη δημόσια υγεία.

    Η πρόεδρος της FairLife L.C.C. κα. Κορίνα Πατέλη Bell, αναφερόμενη στο συνέδριο, τόνισε:

    «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια σας καλωσορίζουμε στο 5ο Συνέδριο της FairLife, έναν πραγματικό σταθμό στην πορεία μας για την πρόληψη και την ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Πέντε χρόνια αφοσίωσης, συνεργασίας και δράσης, με έναν κοινό στόχο: να κάνουμε την έγκαιρη διάγνωση πραγματικότητα για όλους, να μειώσουμε τον πόνο και να ενισχύσουμε την ελπίδα. Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί όχι μόνο τη συνέχιση της προσπάθειας, αλλά και τη δέσμευσή μας να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά — με τη δύναμη της επιστήμης, τη φωνή των ασθενών και την ενότητα της κοινωνίας — προς ένα μέλλον όπου “το προλαμβάνειν” γίνεται πράξη ζωής.»

    Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε), Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε), Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Α.Ο), Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.), Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛ.Ε.ΚΑ.Π), Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής (Ε.Ε.Π.Α), Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος- Καρδιάς-Αγγείων (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α), Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου (ΕΛ.Ι.Ε.Κ), Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΣΝΕ), Women for Oncology (W4O-Hellas), Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Ένωση Ασθενών Ελλάδας, Αιγίδα παρέχουν επίσης οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί φορείς : International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), Global Lung Cancer Coalition (GLCC), Lung Cancer Europe (LuCE), καθώς και ο Σύνδεσμος  Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Φ.Ε.Ε) και PhΑRMA Innovation Forum (PIF).

    Με την ευγενική υποστήριξη των:

    Διακεκριμένος Χορηγός: MSD

    Μεγάλοι Χορηγοί: AstraZeneca, GSK

    Χορηγοί: Roche, Daiichi Sankyo Greece, Johnson & Johnson, Genesis Pharma, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

    Υποστηρικτές: Affidea, AMGEN, ΒΙΑΝΕΞ, BMS, ΙΣΤΟΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, KARYO, Άγιος Λουκάς, Γενότυπος

    Υποστηρικτές Επικοινωνίας: ETS Events and Travel Solutions & Live MeD, ΑCS, CATALYTICA, INNEWS, REPUTATION UNIQUE,  WASP Studio.

    Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleΒραβεύτηκε για την δράση του ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Ροδόπης «αξίΖΩ»
    Next Article «Αυτά έχω να πω»: Σειρά εκδηλώσεων από το Καλλιτεχνικό Τμήμα ΕΕΑ Μαργαρίτα σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen

    Δειτε και αυτα

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

    July 27, 2026

    Χημικά και αστυνομική βία στη μαζική συγκέντρωση στο Άργος για την δολοφονία του Θοδωρή (Βίντεο)

    July 25, 2026

    REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

    July 24, 2026

    «Για τον Θοδωρή, για τα παιδιά της γαλαρίας και τις υποτιμημένες ζωές μας»: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 73ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

    July 24, 2026
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026

    Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

    July 27, 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ

    Η Σιωπή του Άργους: Όταν ο Ικανοτισμός Στραγγαλίζει την Ενσυναίσθηση

    July 20, 2026

    Υπάρχει μια τρομακτική στιγμή στην ιστορία των κοινωνιών, όπου οι δομές αποκαλύπτουν το πιο σκληρό…

    Θα χορεύουμε με το καρπούζι στο χέρι

    July 6, 2026

    «Υγιή κτίρια», νευροδιαφορετικότητα και γνωστική λειτουργία: ο ρόλος του εσωτερικού περιβάλλοντος στη μάθηση και την ευεξία

    June 18, 2026

    Όταν το σώμα γίνεται έργο τέχνης: Η αναπηρία ως δημιουργική εμπειρία και όχι ως περιορισμός

    June 15, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Εργαζόμαστε με τα ανάπηρα άτομα και όχι για τα ανάπηρα άτομα, με στόχο το δικαίωμα όλων στην ισοτιμία. Γιατί ότι κάνουμε μαζί… το κάνουμε με επιτυχία!

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Facebook YouTube X (Twitter) Instagram
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • Buy Now
    © 2026 Nevronas. All Rights Reserved. Designed by LiSolutions.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.