Close Menu
Nevronas

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • About Us
    • Αρθρογράφοι
    • Εγγραφή Επαγγελματιών
    • Διαφημιστείτε
    • Επικοινωνία
    • Όροι Χρήσης
    • GDPR
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Nevronas
    Subscribe
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
      1. NEVRONAS LOVES
      2. AUTISM STORIES
      3. ΑΠΟΨΕΙΣ
      4. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
      5. REFRAME
      6. MORE AND MORE
        • ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
        • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
        • ΕΡΕΥΝΑ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • ΙΑΤΡΙΚΑ
        • ΝΟΜΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      7. AUTISMAP
      Recent

      REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

      July 24, 2026

      «Κι όμως Μπορώ»… να γίνω ένας άνθρωπος που κάνει τον κόσμο λίγο πιο όμορφο

      July 23, 2026

      REFRAME by Nevronas.gr + EVArtist: Eικαστικός διάλογος με την επικαιρότητα και την αναπηρία

      July 22, 2026
    • PROJECTS
      • NEVRONAS FESTIVAL
      • SCHOOLING FOR ALL
      • LIGHTS OUT ALL IN
      • NEVRONAS SCHOOL EDITION
      • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

      July 28, 2026

      Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

      July 28, 2026

      Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

      July 27, 2026

      Χημικά και αστυνομική βία στη μαζική συγκέντρωση στο Άργος για την δολοφονία του Θοδωρή (Βίντεο)

      July 25, 2026

      REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

      July 24, 2026
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
      • ΙΑΤΡΟΙ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
      • ΕΤΑΙΡΙΕΣ
      • ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      • ΒΙΒΛΙΟΓΩΝΙΑ
      • ΒΙΒΛΙΑ
      • ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
      • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Nevronas
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • PROJECTS
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Home » Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών αγωνίζεται για τη στήριξη του Ογκολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών αγωνίζεται για τη στήριξη του Ογκολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου

    October 5, 20235 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών συνεχίζει να αγωνίζεται για τη στήριξη του Ογκολογικού Ιατρείου του τοπικού νοσοκομείου.

    Η σχετική ανακοίνωση:

    Σχετικά με το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών και τα προβλήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια.

    Η Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, εδώ και 15 χρόνια εξυπηρετεί ογκολογικούς ασθενείς των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής. Η Μονάδα, από την ίδρυση της έως σήμερα, εμφανίζεται να λειτουργεί ως Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας της Παθολογικής Κλινικής και τα τελευταία δυο χρόνια γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης της σε ανεξάρτητη Μονάδα Χημειοθεραπείας.
    Η Μονάδα Χημειοθεραπείας ξεκίνησε τη λειτουργία της με έναν μόνιμο ιατρό, Ογκολόγο-Παθολόγο, που κατείχε και τη θέση του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και στην πορεία προστέθηκε και δεύτερη Παθολόγος-Ογκολόγος.

    Ασθενείς περιμένουν στα σκαλιά για χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο Μεταξά

    Πέθανε σε ηλικία 80 ετών η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα»

    Τα λειτουργικά προβλήματα…

    Η παραίτηση του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, το Νοέμβριο του 2021, έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα λειτουργικότητας της Μονάδας καθώς η πρόσληψη του με την ειδικότητα του Παθολόγου, δημιούργησε εμπόδια στην κάλυψη της θέσης του από ογκολογική ειδικότητα.
    Το πρόβλημα επιδεινώθηκε και με την επικείμενης άδειας τοκετού της δεύτερης Ογκολόγου.
    Προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του Τμήματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών απευθύνθηκε σε όλους τους φορείς για να βρεθεί λύση ώστε να μην διακοπούν οι χημειοθεραπείες, το οποίο και επετεύχθη με την πρόσληψη ιδιώτη Ογκολόγου κατά το έτος 2022, το διάστημα που θα ξεκινούσε η άδεια τοκετού της ιατρού.

    Ο ιδιώτης ιατρός και έπειτα ο επόμενος που ανέλαβε στη θέση του, εργάστηκαν ως εξωτερικοί συνεργάτες με δελτίο παροχής υπηρεσιών, των οποίων οι αμοιβές χρηματοδοτήθηκαν από τα αποθεματικά του νοσοκομείου, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

    Το ίδιο διάστημα ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση της Μονάδα, ως αυτόνομης Μονάδας Χημειοθεραπείας, έτσι ώστε να μπορέσουν να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις Ογκολόγων και λοιπού προσωπικού και το τμήμα να αποκτήσει ξεχωριστό κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών του.

    Έκτοτε ο Σύλλογος είναι σε ΣΥΝΕΧΗ επικοινωνία με τη διοίκηση της ΝΜ Γιαννιτσών, αλλά και με ομοσπονδίες ασθενών, καρκινοπαθών και ΑμεΑ καθώς και με τους τοπικούς βουλευτές, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους φορείς και στην κυβέρνηση, για την στελέχωση και λειτουργική υποστήριξη του Ογκολογικού Ιατρείου.

    Έπειτα από επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιαννιτσών προς το Υπουργείο Υγείας, το Φεβρουάριο του 2023, έγιναν δύο συναντήσεις του Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας Κο Πλεύρη με κύρια αιτήματα: α) την μετατροπή της Ογκολογικής Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της ΝΜ Γιαννιτσών σε Μονάδα Χημειοθεραπείας, β) την πρόσληψη ενός ακόμα Ογκολόγου πέραν της μιας υπάρχουσας και γ) την επιστημονική διασύνδεση του παραπάνω τμήματος με Πανεπιστημιακή Ογκολογική Κλινική Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου, για την εγκυρότερη και αρτιότερη διαχείριση των ογκολογικών περιστατικών της περιοχής των Γιαννιτσών.
    Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών, όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί την εξέλιξη των παραπάνω αιτημάτων. Γνωρίζουμε ότι από τον Μάρτιο του 2023 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση της Μονάδας Χημειοθεραπείας και πλέον αναμένουμε από τoν νέο Υπουργό Υγεία τις σχετικές υπογραφές για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας της ΝΜ Γιαννιτσών, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος να προκηρυχθούν οι θέσεις αυτές.

    Επειδή όμως το πρόβλημα παραμένει στάσιμο, το Σεπτέμβριο του 2023, αποστείλαμε νέα επιστολή διαμαρτυρίας στον νυν Υπουργό Υγείας, με αίτημα την επείγουσα στελέχωση του Ογκολογικού Τμήματος. Όπως η πρώτη επιστολή, έτσι και αυτή, κοινοποιήθηκαν σε όλους τους φορείς και σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τοπικούς βουλευτές πιέζουμε να βρεθεί άμεση λογική λύση.
    Τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι η μόνιμη Ογκολόγος του Νοσοκομείου που θα επέστρεφε από την άδεια της, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση παραίτησης και ο ιδιώτης ιατρός που την αντικαθιστούσε, δέχτηκε θέση επικουρικού ιατρού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

    Νεότερες πληροφορίες θέλουν να έρχεται μια φορά την εβδομάδα και για ένα δίμηνο, μέχρι την πρόσληψη Ογκολόγου στα Γιαννιτσά, ο ένας από τους δύο Ογκολόγους που υπηρετούν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Θεωρώντας παράλογο να αποδυναμώνεται ένα επαρχιακό νοσοκομείο σε μια επιβαρυμένη περιοχή που εξυπηρετεί ένα μεγάλο όγκο ασθενών για να στηριχθεί ένα άλλο επαρχιακό νοσοκομείο, συνυπογράψαμε, μαζί με άλλους τέσσερις συλλόγους καρκινοπαθών, επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας. Αυτό που ζητάμε για εμάς είναι το νοσοκομείο των Γιαννιτσών να εξυπηρετηθεί, σε καθημερινή βάση, από Ογκολόγο νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, μέχρι την πρόσληψη μόνιμων ιατρών και την αδειοδότηση της Μονάδας Χημειοθεραπείας ως ανεξάρτητου τμήματος.

    Το έργο του Συλλόγου…

    Η προσπάθεια του Συλλόγου για τη στήριξη του Ογκολογικού Ιατρείου, όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, υπήρξε σημαντική. Πέρα από αναλώσιμα υλικά (καρτέλες ασθενών, υλικά αποθήκευσης κλπ), το 2013 αγοράστηκε θάλαμος κάθετης νηματικής ροής, για την επεξεργασία των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, κόστους 3.500 ευρώ. Το 2019, στο νέο χώρο που δόθηκε για τη στέγαση του Ιατρείου, έγινε σημαντική αναβάθμιση του εξοπλισμού για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ογκολογικών ασθενών. Έτσι από το αποθεματικό του Συλλόγου, από δωρεές και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης, αγοράστηκαν πέντε καρέκλες χημειοθεραπείας συνολικής αξίας 11.000 ευρώ, ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή (laptop) για το γραφείο της ιατρού και μιας τηλεόρασης για τον θάλαμο χημειοθεραπείας.

    Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών, συνεχίζει να αγωνίζεται για τη στήριξη του Ογκολογικού Ιατρείου και ευελπιστούμε σύντομα να βρεθεί λύση.

    Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

    Πηγή: Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Θεραπεία και αποκατάσταση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος
    Next Article Πολυαισθητηριακή εμπειρία εξοικείωσης με την οπτική αναπηρία στο ΚΠΙΣΝ

    Δειτε και αυτα

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

    July 27, 2026

    Χημικά και αστυνομική βία στη μαζική συγκέντρωση στο Άργος για την δολοφονία του Θοδωρή (Βίντεο)

    July 25, 2026

    REFRAME: «Ποιος αποφασίζει ποια ζωή άξιζει να αναπνέει;»

    July 24, 2026

    «Για τον Θοδωρή, για τα παιδιά της γαλαρίας και τις υποτιμημένες ζωές μας»: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 73ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

    July 24, 2026
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026

    Τυφλή έγκυος έχασε το έμβρυο της μετά από ξυλοδαρμό από τον πρώην σύντροφό της

    July 27, 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ

    Η Σιωπή του Άργους: Όταν ο Ικανοτισμός Στραγγαλίζει την Ενσυναίσθηση

    July 20, 2026

    Υπάρχει μια τρομακτική στιγμή στην ιστορία των κοινωνιών, όπου οι δομές αποκαλύπτουν το πιο σκληρό…

    Θα χορεύουμε με το καρπούζι στο χέρι

    July 6, 2026

    «Υγιή κτίρια», νευροδιαφορετικότητα και γνωστική λειτουργία: ο ρόλος του εσωτερικού περιβάλλοντος στη μάθηση και την ευεξία

    June 18, 2026

    Όταν το σώμα γίνεται έργο τέχνης: Η αναπηρία ως δημιουργική εμπειρία και όχι ως περιορισμός

    June 15, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Εργαζόμαστε με τα ανάπηρα άτομα και όχι για τα ανάπηρα άτομα, με στόχο το δικαίωμα όλων στην ισοτιμία. Γιατί ότι κάνουμε μαζί… το κάνουμε με επιτυχία!

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Mar Galcerán: Το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down σε τοπικό κοινοβούλιο στην Ευρώπη

    July 28, 2026

    Συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας για διορισμούς και Ειδική Αγωγή

    July 28, 2026

    Θέση εργασίας Υπεύθυνου Διοικητικών Υπηρεσιών

    July 28, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Facebook YouTube X (Twitter) Instagram
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • Buy Now
    © 2026 Nevronas. All Rights Reserved. Designed by LiSolutions.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.