ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής προσβάσιμα και στους μη βλέποντες συμπολίτες μας!

Το Μάρτιο του 2021 ο Οργανισμός Διαβάζω για τους Άλλους ανέλαβε, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Βουλή των Ελλήνων, την ηχογράφηση του Συντάγματος της Ελλάδας και του Κανονισμού της Βουλής. Έπειτα από 7 μήνες εργασίας του Οργανισμού, η ακουστική τους μορφή αναρτήθηκε πια στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης της Βουλής κι είναι πλέον διαθέσιμη για τους μη βλέποντες συμπολίτες μας. Το έργο αυτό, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, είναι πλέον προσβάσιμο στο κοινό.

«Για να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας». Ηχητικά Βιβλία

Ολοκληρώθηκε η ακουστική παραγωγή του Συντάγματος της Ελλάδος και του Κανονισμού της Βουλής, μια συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους άλλους».

Με την ευκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία παραδίδονται για πρώτη φορά στους εντυποανάπηρους πολίτες δύο καταστατικά κείμενα της ελληνικής Πολιτείας σε μορφή ηχητικού βιβλίου, διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Γιατί η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και την πληροφόρηση είναι δικαίωμα όλων. Και το όραμα για μια συμπεριληπτική κοινωνία πραγματώνεται βήμα-βήμα, μέσα από νέα εργαλεία και καινοτόμες πρακτικές, με στόχο την άρση των κάθε είδους αποκλεισμών, που δεν έχουν καμία θέση στις σύγχρονες δημοκρατίες.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://library.parliament.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *