ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση των Συλλόγων των Εργοθεραπευτών και βοηθών Εργοθεραπείας

Με την κοινή διαπίστωση, ότι η στενή συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο, των Εργοθεραπευτών και των βοηθών Εργοθεραπείας είναι προς το συμφέρον του κλάδου αλλά και του ωφελούμενου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Βοηθών Εργοθεραπείας Ελλάδος, στα γραφεία του Συλλόγου του ΠΣΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και σε πνεύμα αμοιβαίας συνεννόησης με αφορμή τη σύσταση Σωματείου των Βοηθών Εργοθεραπείας και την εκλογή Δ.Σ. Τον ΠΣΕ εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κ.Κεραμιώτου, ο αντιπρόεδρος κ. Κ.Χατζηγεωργίου, ο Γ.Γ. κ.Π.Μπούρος, η Οργανωτική Γραμματέας κα Μ.Καραμπέτσου, ο Αν.Γραμματέας κ.Κ.Βελίκος, η ταμίας κ.Αικ.Βένερη και τα μέλη κ.κ.Μ.Κουλουμπή και Θ.Ναγοπούλου. (Φωτό)

Εκ μέρους του Συλλόγου Βοηθών Εργοθεραπείας Ελλάδος “Επί το Έργον”, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Αντ.Πένδος, ο αντιπρόεδρος κ.Πάρης Γραμμός, η Γ.Γ. κα Όλγα Μποτώνη, η ταμίας κα Μαρ.Σακελλαρίδου και ο κ.Ν.Τζαβάρας υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Επί τάπητος τέθηκαν μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, με αιχμή του δόρατος, την προάσπιση του επαγγέλματος και την οριοθέτηση των ρόλων στην άσκηση της εργοθεραπείας. Επίσης, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των δύο Συλλόγων συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί η μεταξύ τους συνεργασία στο πεδίο της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων αλλά και πάγιων προβλημάτων, να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση όσον αφορά στην αντιποίηση επαγγέλματος, προκειμένου οι Βοηθοί Εργοθεραπείας να προστατέψουν την εργασία τους, ενώ διαπιστώθηκε η ανάγκη για κοινές δράσεις, με στόχο τη διασφάλιση και την προάσπιση του επαγγέλματος.

Οι δύο αντιπροσωπείες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κοινό πεδίο και διάθεση συνεργασίας και συμφώνησαν στη δρομολόγηση συναντήσεων σε θεσμικό επίπεδο, που κύριο σκοπό θα έχουν τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του κλάδου της Εργοθεραπείας στη χώρα μας.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *