ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΔ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ στην Χίο

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου 2014-2020, το έργο με τίτλο «ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΔ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Γ.Α.Ν.Υ.» και δικαιούχο την ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ Ε.Γ.Α.Ν.Υ. στη Χίο.

 

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, η ενίσχυση και η πρόληψη των φαινομένων περιθωριοποίησης τους καθώς και η αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με αναπηρία.

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 214.000€ και αφορά την παροχή υπηρεσιών υποστηριζόμενης διαβίωσης 3 ατόμων με νοητική στέρηση άνω των 18 ετών σε διαμερίσματα κατάλληλα διαμορφωμένα. Με την ενέργεια αυτή θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της δια βίου διαβίωσης-κατοικίας για τα άτομα και τις οικογένειες τους.

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, δήλωσε σχετικά:

«Τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και έτσι θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Με το παραπάνω πρόγραμμα στηρίζονται τα ίδια και οι οικογένειες τους, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα ζωή τους και να εξαλειφθεί κάθε φαινόμενο περιθωριοποίησης τους. Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μας, γιατί είναι υποχρέωση μας και το ελάχιστο για αυτούς τους πραγματικούς μαχητές της ζωής. Παράλληλα θα ήθελα να συγχαρώ την Εταιρία Γονέων που ασχολείται με τα άτομα αυτά, προσφέροντας θεάρεστο έργο».

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγη: https://www.pvaigaiou.gov.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *