ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεμινάριο «Επί ίσοις όροις» για ανάπηρα και μη άτομα από την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών και την DAGIPOLI DANCE Co

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Disabled Artists Movement και η DAGIPOLI DANCE Co σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου διοργανώνουν στην Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου – Σχολείον Ειρήνης Παπά (Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 52, Πειραιάς 185 47) το ενταξιακό σεμινάριο «Επί ίσοις όροις».

Περιγραφή σεμιναρίου «Επί ίσοις όροις»:

Παρατηρώντας την στάση των ανθρώπων σε μαθήματα κίνησης ή στην καθημερινή ζωή, μπορούμε να διακρίνουμε την τεράστια γκάμα σωματικών εκφραστικών μέσων που όλες-οι-α διαθέτουμε προκειμένου να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματα, τις εμπειρίες, τις ιδέες και τις απόψεις μας.
Το σεμινάριο ξεκινά με ζέσταμα και ασκήσεις από διαφορετικές τεχνικές (contact, tai chi, release, butoh, feldenkrais) με στόχο να διερευνήσουμε και να διευρύνουμε την αίσθηση αλλά και την αντίληψή μας αναφορικά με το σώμα μας, καθώς αυτό κινείται μεταβαλλόμενο μέσα από τη (διά)δράση του με το χώρο και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Στη συνέχεια δίνονται κινησιολογικοί ή χωροταξικοί περιορισμοί, οδηγίες και δομές, αφήνοντας τους συμμετέχοντες να εκφρασθούν με το σώμα μέσα από δομημένες αυτοσχεδιαστικές φόρμες.

Το υλικό του σεμιναρίου διαμορφώνεται και αντλείται από το ποικιλόμορφο κίνησιολογικό λεξιλόγιο των σωμάτων που συμμετέχουν μέσα από την εξερεύνηση και αντίδραση του κάθε προσώπου στις οδηγίες.

Το σεμινάριο δεν εστιάζει στη αισθητική της κίνησης ή σε κάποια συγκεκριμένη φόρμα.

Στόχος είναι να συναντηθούν και να διαδράσουν επί ίσοις όροις ικανά σώματα ΜΑΖΙ με σώματα με βλάβες με μοναδικό τρόπο λειτουργίας, διαφορετική μοτορική και διαφορετικά εργαλεία επικοινωνίας και έκφρασης.

Να επαναπροσδιορίσουμε όχι απλώς το τι σημαίνει τέχνη, χορός, θέατρο, να επαναπροσδιορίσουμε την ίδια τη ζωή, τις σκέψεις, το συναίσθημα, τη σχέση μας με το σώμα, να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας απέναντι στο «άλλο».
Να απελευθερωθούμε μέσα από την τέχνη, την τέχνη που δεν έχει όρια, που δεν γνωρίζει συμβιβασμούς, εκεί που η αρτιότητα της ύλης σπάζει και μένουν μόνο οι μυσταγωγικοί δρόμοι του ανοίκειου.

Η λυτρωτική για όλα μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Προτείνουμε άνετα αθλητικά ρούχα και θετική διάθεση.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ».
Το σεμινάριο και η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Ο χώρος διεξαγωγής είναι φιλικός και προσβάσιμος για ανάπηρα άτομα.
Διάρκεια σεμιναρίου 4 ώρες
14:00-16:00 αυτοσχεδιασμός
16:00-17:00 παρουσίαση της δουλειάς που προέκυψε από τον αυτοσχεδιασμό.
17:00-18:00 Συζήτηση.

Το σύνολο των ατόμων, αναπήρων και μη, είναι έως 20.
Οι ενδιαφερόμενες/οι επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας.
Αποστείλετε email μέχρι την Παρασκευή 09/06/2023, disartmove@gmail.com
(Θέμα: σεμινάριο «Επί ίσοις όροις», ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και για τα ανάπηρα άτομα περιγραφή βλάβης).
Την επιβεβαίωση συμμετοχής θα λάβετε το Σάββατο 10/06/2023.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *