ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

School Synergy Snacks… Άτομα με Νοητικές Αναπηρίες παρασκευάζουν καινοτόμα σνακ, βασισμένα σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Μία διαφορετική ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ένταξης και αποδοχής!

Η School Synergy Snacks είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ατόμων με Νοητικές Αναπηρίες, με αντικείμενο την παρασκευή, συσκευασία και πώληση καινοτόμων σνακ, βασισμένα σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές.

 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ…

Η επαγγελματική αποκατάσταση, η ισότιμη ένταξη στο κοινωνικό γίγνεσθαι και η μεγαλύτερη δυνατή αυτονόμηση νέων με νοητικές αναπηρίες.

 

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ…

Η αγωνία για το αβέβαιο μέλλον των αποφοίτων των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου μας έκανε να δώσουμε έμφαση στη σύνδεση της εκπαίδευσης των μαθητών με την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νιάρχος, δημιουργήσαμε ένα επαγγελματικό εργαστήριο μαγειρικής στον χώρο του σχολείου ώστε οι μαθητές μας να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν προεπαγγελματικές δεξιότητες.

Μέσα απ’ την υλοποίηση προγραμμάτων Εικονικής Επιχειρηματικότητας αποκτήσαμε την εμπειρία, την πίστη και την ισχυρή θέληση, για να κάνουμε το όραμά μας πράξη.
Η αναγνώριση και οι διακρίσεις των δράσεων μας, μας έδωσαν μία παραπάνω ώθηση, για ν’ αποφασίσουμε την ίδρυση μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

 

School Synergy Snacks... Άτομα με Νοητικές Αναπηρίες παρασκευάζουν καινοτόμα σνακ, βασισμένα σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΝΑΚ…

Ο κύριος Ηλίας Μαμαλάκης είναι εμπνευστής του πρώτου προϊόντος, της μπάρας από ελληνικούς καρπούς, ενός γευστικού και ισορροπημένου σνακ με την εμπορική ονομασία 3S School Synergy Snacks.

Πώς γεννήθηκε η υπέροχη αυτή μπάρα 3S;
Όταν οι καρποί της ελληνικής γης συναντήθηκαν πρώτη φορά για καλό σκοπό!
Σύκο,σουσάμι,φυστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα και… ελιά που απογειώνει τη γεύση και κάνει τη μπάρα μας μοναδική!
Κι έπειτα… βουτιά στο μέλι και τη φαντασία του Ηλία Μαμαλάκη!
Ισορροπημένο σνακ, με λίγες θερμίδες, πολλή ενέργεια και τη χαρά των παρασκευαστών του!
School Synergy Snacks... Άτομα με Νοητικές Αναπηρίες παρασκευάζουν καινοτόμα σνακ, βασισμένα σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Η ΟΜΑΔΑ…

Η ιδρυτική ομάδα μας απαρτίζεται από άτομα με τις επαγγελματικές δυνατότητες που απαιτεί το εγχείρημά μας. Συντονιστή με εμπειρία, δύο έμπειρους εκπαιδευτικούς στο τομέα της επιχειρηματικότητας, χημικό με εμπειρία στην παραγωγή, γραμματειακή υποστήριξη, δύο άτομα με πολύχρονη προϋπηρεσία στις πωλήσεις, νομικό σύμβουλο και πέντε αποφοίτους Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Είμαστε ενταγμένοι στη θερμοκοιτίδα Καινοτόμων Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της εταιρείας Microsoft.

Υγεία και Δουλειά για όλους… στην πράξη!
Αυτή είναι η προσπάθεια της School Synergy Snacks!

 

Διαβάστε ακόμη…

Ασημένιο Βραβείο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα School Synergy Snacks

 

Πηγή: http://www.schoolsynergysnacks.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *