ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοφανές: Γυμναστήριο Ειδικού Σχολείου μετατρέπεται σε αποθήκη του ΕΚΠΑ

Σε μία πρωτοφανή κίνηση το ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) αποφάσισε να μετατρέψει το γυμναστήριο του 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών σε αποθήκη για το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ).

 

Αυτό δυσχεραίνει τη φοίτηση των μαθητών με αναπηρία, στερώντας τους μια πολύτιμη αίθουσα δραστηριοτήτων, απαραίτητη για τη λειτουργία κάθε ειδικού σχολείου.

Εύλογα τέτοιες ενέργειες εγείρουν την υποψία ενδεχόμενου μισαναπηρισμού.
Αν επιτραπεί και αυτό στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, θα είναι ακόμα ένα πλήγμα στην ειδική αγωγή μετά από την χρονίζουσα κατάσταση με το «σχολείο φάντασμα».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου, ζήτησε από το nevronas.gr να δημοσιοποιήσει την ηλεκτρονική επικοινωνία του διευθυντή του σχολείου με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αθηναίων.

Το κείμενο:

Από: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ Π.Τ.Δ.Ε
Θέμα: ΕΠΕΙΓΟΝ !!! ΑΠΟ 10 ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ ΣΧ ΑΘΗΝΩΝ
Προς: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

κ. Βαφειάδη

Σας ενημερώνω πως το σχολείο μας, το 10 Ειδικό Δημ. Σχ. Αθηνών, χρησιμοποιούσε ως γυμναστήριο το γυμναστήριο που ανήκει στο ΕΚΠΑ. Σήμερα αιφνιδιως ο κοσμήτορας του ΠΤΔΕ κ. Μπαμπάλης μαζί με τον πρόεδρο του Μαρασλείου τον κ. Σκορδούλη και εργάτες άρχισαν να μεταφέρουν στο γυμναστήριο υλικά όπως θρανία. καρέκλες ντουλάπες εδρανα από το χώρο του αμφιθεάτρου και λοιπών αιθουσών του κτηρίου Ζ όπως ονομάζεται μετατρέποντάς το σε αποθήκη.

Εξώδικο γονέων στο Δήμο Αθηναίων για το Ειδικό σχολείο «φάντασμα»

Εξώδικο γονέων στο Δήμο Αθηναίων για το Ειδικό σχολείο «φάντασμα»

Επίσης μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε από ένα δωμάτιο που υπάρχει στο χώρο του γυμναστηρίου το οποίο έχουμε διαμορφώσει με αθλητικά στρώματα και παιχνίδια. και τελικά μας άφησαν προς χρήση ένα ελάχιστο μέρος του γυμναστηρίου καθιστώντας το χώρο επικίνδυνο για χρήση από τα παιδιά.
Στο κτήριο Ζ υπάρχει και ένας χώρος που τον χρησιμοποιούσαμε ως αίθουσα-τάξη 15 τμ και εικάζω ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα μας ζητηθεί να τον αφήσουμε κι αυτόν και έτσι θα έχουμε μείωση στον αριθμό των αιθουσών πράγμα που θα δυσχεράνει τη φοίτηση των μαθητών μας.

Καλό θα ήταν να κάνετε μια επίσκεψη στο χώρο του σχολείου.

Ο Διευθυντής του 10ου Ειδικού Δημ. Σχ. Αθηνών
ΚΙΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *