ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο φορείς ΑμεΑ από τη Ροδόπη στη Νάπολη!

Δύο φορείς ΑμεΑ της Ροδόπης , ο σύλλογος ΔΑΔΑΑ και ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι” συνεργάστηκαν και επισκέφτηκαν τη Νάπολη της Ιταλίας στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος Insides για νέους με νοητικές αναπηρίες και αυτισμό.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει…
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το σύλλογο ΔΑΔΑΑ, μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα INSIDES που στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής σε αθλητικές και φυσικές δραστηριότητες των νέων με νοητικές αναπηρίες και αυτισμό. Μια ομάδα 7 ατόμων από το Σύλλογο μας (εκπαιδευτικό – επιστημονικό προσωπικό/ Διοίκηση) επισκεφθήκαμε τη Νάπολη στην Ιταλία.

Στο πρόγραμμα εκτός από την Ελλάδα και τη Ιταλία (η οποία ήταν η διοργανώτρια χώρα) συμμετείχαν και η Βραζιλία, η Σλοβενία και η Τουρκία. Είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, με διαφορετική κουλτούρα και γλώσσα, έχοντας όλοι ένα κοινό, την επαφή μας με άτομα με νοητική αναπηρία.

Πασχαλινό Bazaar για να αποκτήσει το ΑΛΜΑ το δικό του σπίτι!

Πασχαλινό Bazaar για να αποκτήσει το ΑΛΜΑ το δικό του σπίτι!

Γνωρίσαμε διάφορες δομές για άτομα με νοητική αναπηρία, του εξωτερικού και παρακολουθήσαμε εκπαιδεύσεις σχετικά με τον αθλητισμό και τη μουσική. Πήραμε μέρος σε διάφορα βιωματικά εργαστήρια που διοργάνωσαν οι χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα .
Αντίστοιχα, παρουσιάσαμε και εμείς το Σύλλογο μας, τις δομές που έχουμε δημιουργήσει και κάποιες από τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.


Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία η συμμετοχή μας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι καθώς δεχθήκαμε προτάσεις για επικείμενη συνεργασία μέσω προγραμμάτων ERASMUS από τις χώρες που συμμετείχαν.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Coop. Umanista MAZRA για την φιλοξενία.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *