ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δικός Μας Ρόλος: Το Κ3 για την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Το Κ3 Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, στέλνει το δικό του μήνυμα εγρήγορσης και αισιοδοξίας.

Η ανακοίνωση του:

Ο Δικός Μας Ρόλος

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας κατά του καρκίνου και ως ομάδα υποστήριξης ογκολογικών ασθενών θα θέλαμε να καταθέσουμε το δικό μας μήνυμα εγρήγορσης και αισιοδοξίας.

Ο Καρκίνος προσβάλει ένα στα δύο άτομα σε κάποια φάση της ζωής τους. Οι πιθανότητες προσβολής, έχουν πολλαπλασιαστεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει τα 10 εκατομμύρια θανάτους σε απόλυτο αριθμό ετησίως.

Με την εξέλιξη των βασικών επιστημών – προσυμπτωματική διαλογή (screening tests), διαγνωστικές μέθοδοι, χημειοθεραπευτικές επιλογές, ανοσολογικές θεραπείες, ιατρικής ακρίβειας – έχουμε ως αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός ασθενών να ιώνται από τον καρκίνο και σε ένα σημαντικό ποσοστό ο καρκίνος να μετατρέπεται σε χρόνια νόσο. Στις περιπτώσεις αυτές η ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου – πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, θεραπευτική αντιμετώπιση, αποθεραπεία, επανένταξη
και υποστήριξη όλης της οικογένειας, εξάλειψη του στίγματος του καρκίνου – πρέπει να είναι στόχος σε κάθε κοινωνία.

Podcast | Σαν Ροζ… (Καρκίνος Μαστού και Εγκυμοσύνη)

Podcast | Σαν Ροζ… (Καρκίνος Μαστού και Εγκυμοσύνη)

Ο Καρκίνος καταγράφει τις μεγαλύτερες ανισότητες παγκοσμίως στην αντιμετώπιση και ίαση. Η ανακοίνωση της διάγνωσης συνοδεύεται από συναισθήματα ανασφάλειας, φόβου και αβεβαιότητας για το μέλλον τόσο στον ίδιο τον ασθενή όσο και την οικογένεια του. Παράλληλα, με την ψυχολογική καταπόνηση, επωμίζονται όλοι δυσβάσταχτες οικονομικές και επαγγελματικές πιέσεις. Γίνεται αντιληπτό ότι, απαιτούνται όλο και περισσότεροι οικονομικοί πόροι, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και υψηλού επιπέδου υποδομές για τη σύγχρονη αντιμετώπιση του καρκίνου, που οδηγεί σε ψηλά ποσοστά ίασης,

Εάν και η ευρωπαϊκή διακήρυξη δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο τονίζει το δικαίωμα του κάθε ευρωπαίου πολίτη να λαμβάνει τις πιο ακριβείς πληροφορίες για την υγεία του και να συμμετέχει ενεργά στην περίθαλψή του σε πολλές χώρες, τα συστήματα υγείας δεν είναι στο επίπεδο που απαιτείται για την ορθή διαχείριση, έγκαιρη ανίχνευση, ορθή διάγνωση, κατάλληλη θεραπεία, της μάστιγας του καρκίνου.

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών αναγνωρίζοντας τους παράγοντες που οδηγούν στην εξαθλίωση τους ανθρώπους που νοσούν από καρκίνο και το περιβάλλον τους, θέτει στην φαρέτρα τους μια διεπιστημονική ομάδα εργασίας με στόχο την εξάλειψη ανισοτήτων, την εξάλειψη καρκινογόνων παραγόντων, την πρόληψη, την παροχή καλύτερων θεραπειών, καθώς και την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών.

Το 2020 Δημιουργήθηκαν οι Πρώτες Ομάδες Εργασίας και οι Πρώτες Συνεργασίες.

Το 2021 Δημιουργήσαμε Πρώτοι τον Προσωπικό Βοηθό Ογκολογικού Ασθενούς όπου χαρτογραφήσαμε το περιβάλλον στην Ελλάδα.

Το 2022 Δημιουργούμε την Πρώτη Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης όπου ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των ανθρώπων, παρέχεται ολιστική ογκολογική φροντίδα εκεί που μας χρειάζεστε περισσότερο, στο χώρο του Νοσοκομείου. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.

Ο Δικός ΜΑΣ Ρόλος είναι να είμαστε ΜΑΖΙ
στα πάνω και στα κάτω.

Με εκτίμηση

Η ομάδα του

Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών,Κ3

Πηγή: www.kapa3.gr

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *