RADIO

OpenMind: «Η διαφορετικότητα στις σεξουαλικές προτιμήσεις δεν θα πρέπει να στιγματίζει κανένα ανθρώπινο δικαίωμα ατομικής ελευθερίας»

Η εκπομπή Open Mind + Nevronas.gr ασχολείται με τα προβλήματα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και δίνει μικρόφωνο στα ΑμεΑ, με το Νικόλα Τζαβάρα και το Νίκο Παγίδα.

Κάθε Κυριακή στις 16:00 στους 106,7 fm ΕΡΤopen ή www.ertopen.com/radio ή www.live24.gr επιλέγοντας την συχνότητα της ΕΡΤopen.

Ακούστε την εκπομπή…

 

 

Σε αυτή την εκπομπή 24/5/2020:

Καλεσμένοι: Ο κ. Νικόλας Μαρμαράς (ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρικός παραγωγός) και η συνεργάτης του nevronas.gr κ. Γιώτα Ευσταθίου (θεατρολόγος, ηθοποιός, αρθρογράφος).

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα (17 Μαΐου) κατά της Ομοφυλοφοβίας, Αμφιφοβίας, μιλήσαμε για αγκυλώσεις της κοινωνίας, στίγμα, ισότητα, προβληματισμούς, κοινωνική ομοφοβία για την ΛΟΑΤ ΑμεΑ – Greek LGBT PwD, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και το «Online Drag Story Time», στο οποίο  κ. Νικόλας Μαρμαράς συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα με σκοπό την χρηματική ενίσχυση των καλλιτεχνών που κάνουν drag, δηλαδή των αγοριών που ντύνονται σαν κορίτσια για ψυχαγωγικούς λόγους (Drag=Dress like a girl) ή των κοριτσιών που ντύνονται σαν αγόρια (Drag Kings).

 

Επίσης…

Οι γονείς «πήραν» το βάρος στις πλάτες τους και δικαιώθηκαν

Νίκη -και δικαίωση- για χιλιάδες γονείς, οι οποίοι με την αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα και την συσπείρωση κατάφεραν να πιέσουν τους κυβερνητικούς κόλπους στην επανέναρξη των δομών ειδικής αγωγής (ΚΔΗΦ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Επόμενος στόχος η επαναλειτουργία των ειδικών σχολείων (ΕΕΕΕΚ, ΕΝΕΕΓΥΛ).

 

Επαναλειτουργία για ΚΔΗΦ και ΚΔΑΠμεΑ

Οι γονείς έριξαν την σπίθα, που ξέσπασε σε λαίλαπα η οποία περικύκλωσε τους κυβερνώντες οι οποίοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με αναπηρία, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, υπό την παρουσία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

 

Τι γίνεται με τα επιδόματα των ΑμεΑ;

Ο ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) όχι μόνο συνεχίζει… το ίδιο βιολί, δημιουργώντας μόνο σύγχυση, αλλά και χωρίς να έχει αρμοδιότητα ερμηνεύει ότι τα προνοιακά επιδόματα δεν καλύπτουν τεκμήρια! Ενώ κατευθύνει τα ΑμεΑ που θέλουν τις βεβαιώσεις αποδοχών τους προς τα Κέντρα Κοινότητας, χωρίς να θέλει να εκπληρώσει την υποχρέωση που του έχει ορισθεί από την από την Απόφαση Διοικητή ΑΑΔΕ, Α.1025/2020! Η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ (ν.4074/2012) υποχρεώνει για προσβασιμότητα στην πληροφορία και στην επικοινωνία!

 

Έκκληση από γονείς ΑμεΑ και συνοδούς για την επαναλειτουργία της Πικ Πλαζ Βούλας

Την άμεση λειτουργία της παραλίας ΠΙΚ ΠΛΑΖ Βούλας ζητούν, με επιστολή από τους αρμόδιους, γονείς Ατόμων με Αναπηρία, επισημαίνοντας την άψογη έως σήμερα λειτουργία της και το πόσο σημαντική διέξοδο αποτελεί για τα παιδιά τους, υπό τις παρούσες συνθήκες η επανέναρξή της.

 

 

Παραγωγή / Παρουσίαση: Νικόλας Τζαβάρας & Νίκος Παγίδας
Αρχισυνταξία: Πόπη Μάλεση
Ήχος: Μανώλης Σάλλας
Διεύθυνση Παραγωγής: Εύα Μαυρογένη
Μοντάζ: Γκίκας Μελαχροινός

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nevronas. All Rights Reserved. | Powered by LiSolutions
error: Content is protected !!