ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Καταρτιζόμενοι των Σχολών ΑμεΑ διεκδικούν τα νόμιμα κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιωματά τους

Την Πέμπτη, 1η Ιουνίου 2023, οι καταρτιζόμενοι της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών της Δ.Υ.Π.Α. δώσαμε τη δική μας νότα στο φετινό καλοκαίρι. Μία ειρηνική, πολιτισμένη και συνάμα μαχητική διεκδίκηση των νόμιμα κατοχυρωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Των δικαιωμάτων μας στην αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωσή, την οποία τείνει να μας στερήσει η Δ.Υ.Π.Α., καθώς μένουμε ανασφάλιστοι και χωρίς εκπαιδευτικό επίδομα κατά τη διάρκεια των τριών και πλέον μηνών του καλοκαιριού. Έτσι, άνθρωποι με πολλαπλές αναπηρίες δεν μπορούμε να αρρωστήσουμε, καθώς δεν έχουμε τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις εκπροσώπου της Δ.Υ.Π.Α. εξανεμίστηκαν μετά την Κυριακή των εκλογών, όπως εξαφανίστηκαν και οι ίδιοι καθώς δεν ανταποκρίνονται στις επικοινωνίες μας.

Έτσι, λοιπόν, πραγματοποιήσαμε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ έξω από τη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών, και ταυτόχρονα, την ίδια ώρα, σε όλα τα τμήματα Τηλεκατάρτισης με τη συμμετοχή των Καταρτιζομένων ΑμεΑ από όλες τις περιοχές της Ελλάδας: Αγρίνιο, Άστρος, Βόλος, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ίος, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Ρέθυμνο, Σύρος, Τρίπολη, Χίος, κ.λ.π.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:

τη μεθόδευση της Διοίκησης ΔΥΠΑ και των Υπουργείων Εργασίας & Παιδείας, σχετικά με την καταχρηστική αντιμετώπιση τους προς τα άτομα με αναπηρίες που παρακολουθούν την κατάρτιση της Σχολής, με την παράνομη επιλογή τους να μην εφαρμόζουν την κείμενη ελληνική νομοθεσία και το θράσος τους να μας εμπαίζουν, βγάζοντας δημόσιες ανακοινώσεις ότι θα εφαρμοστούν οι νομοθεσίες και θα λυθούν τα προβλήματα, και κατόπιν να μας αποφεύγουν.

Τα μηνύματα που στείλαμε εχθές το πρωί στη διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α., στα αρμόδια Υπουργεία, και σε όλο τον πολιτικό κόσμο είναι αποστομωτικά και προσβάλουν ένα κράτος που θέλει να χαρακτηρίζεται ευρωπαϊκό.

Κάποια από αυτά είναι τα παρακάτω:

  • Πέρυσι το καλοκαίρι δεν είχα λεφτά ούτε για να φάω, μου έφερνε φαγητό η γειτονιά…
  • Είμαι μητέρα παιδιού ΑμεΑ. Τα παιδιά αυτά έχουν πολλή δύναμη. Όλοι είναι χαμένοι, όταν ζητάμε δικαιώματα. Καταγγέλλω αυτό το κράτος ως δολοφονικό, πολλά χρόνια τώρα. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν όνειρα, ελπίδες, δικαιώματα. Γιατί τους τα κλέβετε;
  • Προεκλογικά πέρασαν από τη Σχολή μας Υπουργοί, Βουλευτές, μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες με φόντο τη Σχολή ΑμεΑ. Και τι έγινε; Τίποτε. Θέλουμε δουλειά για όλους, όπως και ασφάλεια, ιδίως μετά από αυτά που έχουμε αντιμετωπίσει με τον Covid.
  • Ζητάμε ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στην εκπαίδευση και την εργασία.
  • Είμαστε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης και δεν έχουμε μόνιμα Εργασιακό Σύμβουλο. Μας στέλνουν να πάμε στα Γραφεία Εργασίας των Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (Ε.Κ.Ο.) Τους λέμε ότι δεν έχουμε όλοι πόδια για να τρέχουμε σαν κι αυτούς…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επταμελούς Εκπροσώπησης Καταρτιζομένων της Σχολής ΑμεΑ Αθηνών, 2022-2023

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *