ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Εργοθεραπευτές Αλληλέγγυοι στην Κοινώνια

Στη διάθεση της Πολιτείας και του Ε.Σ.Υ. θέτει τους εθελοντές του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών

Συγκινητική η ανταπόκριση των μελών του ΠΣΕ στοκάλεσμα του Συλλόγου. Στη διάθεση της Πολιτείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας έθεσε τους εθελοντές του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών – Π.Σ.Ε. ΝΠΔΔ, σύμφωνα με σημερινή επιστολή που απέστειλε προς τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, τους υφυπουργούς Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τον Ε.Ο.Δ.Υ..

Όπως αναφέρει ο Π.Σ.Ε.στην επιστολή του προς τους αρμόδιους, οι πτυχιούχοι εργοθεραπευτές, έχοντας εκπαίδευση ενός δομικού επαγγέλματος υγείας, έχουν την απαραίτητη γνώση, κατάρτιση και την κοινωνική ευαισθησία που πιθανώς μπορεί να φανεί χρήσιμη στα πλαίσια εθελοντικής προσφοράς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή όπου υπάρξει ανάγκη.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι, στο ηλεκτρονικό κάλεσμα του Συλλόγου προςτα μέλη του για τη δήλωση εθελοντικής συμμετοχής προς κάλυψη πιθανών αναγκών που μπορεί να προκύψουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID -19, στην περιφέρεια που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, η ανταπόκρισή τους, απ’ όλη τη χώρα, υπήρξε συγκινητική. Στο ίδιο μήνυμα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν εξίσου και στο κάλεσμα της Πολιτείας για εθελοντική αιμοδοσία.

 

Κάντε ότι χρειάζεστε!!!

Αφίσα που δημιουργήθηκε από ομάδα του ΠΣΕ με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, στα πλαίσια του “Μένουμε Σπίτι”.

 

 

Οι μικρές και απλές καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλλουν στην ατομική και οικογενειακή υγεία και ευημερία, και θα βοηθήσουν να αντέξουμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Μένουμε σπίτι ως υπεύθυνα άτομα, στηρίζοντας όλους όσους παλεύουν για μας, για σας, για όλους μας.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

 

Πηγή: https://pse.org.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


error: Content is protected !!