ΑΡΘΡΑ

Οι άθλιοι… χρειάζονται έναν Ιαβέρη!!!

Σήμερα «Η ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ» θυμήθηκε τον παλιό θρύλο του βολάν Τάσο Μαρκουΐζο, κατά κόσμον Ιαβέρη.

 

του Θωμά Χαφή – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

 

Ο Ιαβέρης έχει αφιερώσει τη ζωή του στην οδική ασφάλεια, ενώ συνηθίζει να λέει με πικρό χιούμορ ότι: «Εμείς δε χρειαζόμαστε ούτε Τούρκους, ούτε τίποτα. Με τα τροχαία δυστυχήματα, σκοτωνόμαστε και σακατευόμαστε μόνοι μας»! Και το σημαντικότερο είναι ότι τα θύματα της ασφάλτου είναι, ως επί το πλείστον, νέοι άνθρωποι και ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Ο Ιαβέρης αναρωτιέται πόσο περισσότερο κακό θα έκανε, ενδεχομένως, ένας πόλεμος, από τον Μολώχ της ασφάλτου;

Δίνουμε χρήματα για να πάρουμε το ειδικό σπρέι για να καλύψουμε τις γρατσουνιές, ενώ τα λάστιχά μας κρατάνε λιγότερο στον δρόμο απ’ όσο οι… σαγιονάρες μας!

Δίνουμε λεφτά για να πάρουμε το καλύτερο ηχοσύστημα, και τα τσιγκουνευόμαστε όταν πρόκειται να φτιάξουμε τα φρένα μας.

Κι έτσι ξεκινάμε για ταξίδι, μη έχοντας… σώας τας φρένας!

 

 

Ο Ιαβέρης, δημιούργησε το πρώτο, στην Ελλάδα, Ινστιτούτο Ασφαλούς Οδήγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλούς αγώνες αυτοκινήτου και δεν φοβήθηκα, ενώ στις καθημερινές μου διαδρομές… τρέμω». Επίσης, θεωρεί ελλειμματική τη χορήγηση από την Πολιτεία, άδειας οδήγησης… «Δεν εξετάζεται ο υποψήφιος οδηγός στο πώς πρέπει να οδηγεί σε βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ ελέγχεται με μεγάλη σχολαστικότητα η απόσταση του αυτοκινήτου από το κράσπεδο του πεζοδρομίου, κατά το παρκάρισμα. Ποτέ κανείς δε σκοτώθηκε από λάθος παρκάρισμα».

Τον Ιαβέρη είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να τού πάρω συνέντευξη, πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια. Ευτυχώς δεν ξέρει ότι τράκαρα με τη μηχανή μου, επειδή ήμουνα μεθυσμένος, γιατί τότε ποιος με γλίτωνε!!!
Για τον Ιαβέρη, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ισοδυναμεί με απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και έχει δίκιο. Πιστεύει -και πολύ σωστά- ότι το ανώτατο επιτρεπτό όριο του αλκοόλ στο αίμα του οδηγού πρέπει να είναι το μηδέν! Λέει χαρακτηριστικά ότι «τώρα με τον κορονοϊό, φοβόμαστε και φοράμε πάντα μάσκα, αλλά δε φοβόμαστε να οδηγούμε πιωμένοι».

Καλές διακοπές και να γυρίσουμε όλοι πίσω!!!

 

Γράφει: ο Θωμάς Χαφής – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *