ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οδηγός Εξυπηρέτησης για Ειδικές και Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες από την ΔΥΠΑ

Ο «Οδηγός Εξυπηρέτησης για Ειδικές και Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» ενσωματώνει όλες τις εξειδικευμένες πληροφορίες για το σύνολο των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ – Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε κάθε τομέα που μπορεί να ενδιαφέρει τους πολίτες που ανήκουν σε ΕΚΟ, προσφέροντας ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο που διευκολύνει την επικοινωνία με όσους χρειάζονται δίπλα τους τις υπηρεσίες μας και προωθεί την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για ίσες ευκαιρίες και ίση πρόσβαση στην αγορά εργασίας,η ΔΥΠΑ εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παθητικών και ενεργητικών πολιτικών, δράσεων και υπηρεσιών, καθώς και ένα σύνολο προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής. Οι παθητικές πολιτικές αφορούν τις παροχές, τα επιδόματα και τα βοηθήματα που δημιουργούν ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους γονείς.

Διαβάστε τον οδηγό εδώ..

Οι ενεργητικές πολιτικές περιλαμβάνουν υπηρεσίες και δράσεις για την ταχύτερη δυνατή ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας, όπως τα προγράμματα απασχόλησης, επιχειρηματικότητας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, η συμβουλευτική και η κατάρτιση. Τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής περιλαμβάνουντον κοινωνικό τουρισμό, τις κατασκηνώσεις, τις επιταγές αγοράς βιβλίων και τις επιταγές θεάματος.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: ΔΥΠΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *