ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΠΣΦ τοποθετήθηκε για την κακοποίηση αυτιστικού παιδιού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος φυσικοθεραπευτών τοποθετήθηκε επίσημα με Δελτίο Τύπου για την υπόθεση βάναυσης κακοποίησης αυτιστικού παιδιού από φυσικοθεραπευτή σε κέντρο ειδικών θεραπειών στην Αττική.

 

Αποδοκιμάζει την συμπεριφορά του φυσικοθεραπευτή, ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει στις προσήκουσες διαδικασίες και τονίζει την ανάγκη για κανονιστικό πλαίσιο για την λειτουργία των κέντρων ειδικών θεραπειών.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΠΣΦ:

Απαράδεκτη η συμπεριφορά του φυσικοθεραπευτή – Άμεση σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Π.Σ.Φ.
Επιτακτική ανάγκη, η θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για τα κέντρα ειδικών θεραπειών και η αυστηροποίηση των όρων πρόσληψης προσωπικού

Ανάστατη είναι η κοινότητα των φυσικοθεραπευτών στην Ελλάδα, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό, που δείχνει φυσικοθεραπευτή να συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο σε 10χρονο παιδί με ειδικές ανάγκες.

Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στο συγκεκριμένο βίντεο είναι σοκαριστικές, δεν συνάδουν με συμπεριφορά επαγγελματία υγείας και εκθέτουν την κοινότητα των φυσικοθεραπευτών. Η επιστήμη της φυσικοθεραπείας έχει σαν βασικό σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και όχι την πρόκλησή του. Η συμπεριφορά του εν λόγω φυσικοθεραπευτή είναι απαράδεκτη, σε ένα 10χρονο παιδί και μάλιστα σε παιδί που είναι ΑμΕΑ.

Στη κατεύθυνση αυτή, επαναλαμβάνουμε τη θέση του Π.Σ.Φ. για θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για τα κέντρα ειδικών θεραπειών και αυστηροποίηση των κανόνων πρόσληψης προσωπικού, απαίτηση που καθίσταται πλέον επιτακτική.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, συνομιλήσαμε άμεσα με όλα τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, με σκοπό τη σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου για το συγκεκριμένο περιστατικό και στις προβλεπόμενες ποινές είναι και η αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή

 

Πηγή: Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *