ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος Αγρινίου δημιουργεί Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών

Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο σύνταξης ειδικού σχεδίου για την έγκαιρη ενημέρωση και ειδοποίηση πολιτών σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης, δημιουργεί Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών.

Μέχρι και την 30η Ιουνίου 2023 μπορούν οι πολίτες που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες (ΑμεΑ, υπέργηροι κλπ), οι προσωπικοί βοηθοί ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα, εφόσον επιθυμούν, να δηλώσουν με αίτηση την επιθυμία τους να συμπεριληφθούν στο Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών που θα σχηματιστεί για την έγκαιρη ενημέρωση και ειδοποίηση τους σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών στην περιοχή που διαβιούν.

Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών (ΑμεΑ, υπέργηροι κ.λ.π) για την Πολιτική Προστασία από τον Δήμο Μονεμβασίας

Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών (ΑμεΑ, υπέργηροι κ.λ.π) για την Πολιτική Προστασία από τον Δήμο Μονεμβασίας

Μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβάλλουν και Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8, παρ.1 του Ν.1599/86, θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα δηλώνουν ότι παρέχουν τη συγκατάθεσή ως προς την επεξεργασία στοιχείων προσωπικού χαρακτήρα (προσωπικά και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα).

Επιπλέον, στην υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο τα στοιχεία επικοινωνίας, η ακριβής δ/νση κατοικίας (οδός, αριθμός, Οικισμός ή Ενορία εντός πόλης Αγρινίου), η κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κλπ) και τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών προσώπων. Επίσης θα πρέπει να σημειώνεται το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησης τους (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κλπ), και επιπλέον αν απαιτείται ιατρική φροντίδα (π.χ. παροχή οξυγόνου κλπ ) κατά την παραμονή τους στα σημεία προορισμού.

Δράση καταγραφής των ατόμων που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες από τον Δήμο Καλαμάτας

Δράση καταγραφής των ατόμων που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες από τον Δήμο Καλαμάτας

Όλα τα στοιχεία υποβάλλονται σε σφραγισμένο φάκελο προς το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου (Ταχ. Διεύθυνση: Π.Ε.Ο. Αγρινίου – Ιωαννίνων (πρώην Δημαρχείο Νεάπολης), ΔΕ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΑΓΡΙΝΙΟ, Ταχ. Κώδ.: 30100, τηλ. 2641360628,2641360412, , είτε μπορούν να κατατεθούν αυτοπροσώπως στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Δήμου Αγρινίου.

Οι αιτήσεις και οι υπεύθυνες δηλώσεις, εφόσον είναι ψηφιακά υπογεγραμμένες, μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά στο mail: tpp@agrinio.gr.

Περισσότερα εδώ…

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *