ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών (ΑμεΑ, υπέργηροι κ.λ.π) για την Πολιτική Προστασία από τον Δήμο Μονεμβασίας

Ο Δήμος Μονεμβασίας προχωράει σε μία αυτονόητη για πολλούς κίνηση, αλλά όχι δεδομένη για τα ελληνικά δεδομένα. Απευθύνει πρόσκληση σε όσους ανήκουν σε Ευάλωτες ομάδες Πολιτών (ΑμεΑ, υπέργηροι κ.λ.π), να εγγραφούν στο Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών, κάτι που θα βοηθήσει τις υπηρεσίες του Δήμου και το ΕΚΑΒ στην περίπτωση κινδύνου, όπου θα απαιτηθεί η συνδρομή τους, τόσο κατά την αρχική απομάκρυνση των ατόμων από την περιοχή όσο και κατά την επιστροφή τους στο χώρο διαμονής τους όταν πλέον θα έχει παρέλθει ο κίνδυνος. Η κίνηση αυτή θα πρέπει να βρεί μιμητές και σε άλλους δήμους της χώρας.

ΑμεΑ και Πολιτική… Προστασία;

ΑμεΑ και Πολιτική… Προστασία;

Στο πλαίσιο σύνταξης Ειδικού Σχεδίου για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών στην περίπτωση εξελισσόμενης ή επικείμενης καταστροφής εξαιτίας δασικών πυρκαγιών (παρ. 4, άρθ. 23, Ν.4662/2020, έγγραφο (Α1161/2023) Γ.Γ.Π.Π.) καλούμε όλους όσους ανήκουν σε Ευάλωτες ομάδες Πολιτών (ΑμεΑ, υπέργηροι κ.λ.π), και διαβιούν σε δομημένες περιοχές, των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις και το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν με το Δήμο (τα ίδια τα άτομα, ή οι προσωπικοί βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα), προκειμένου να παρέχουν στοιχεία προκειμένου να συνταχθεί το Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών (στοιχεία επικοινωνίας, δ/νση κατοικίας, κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κλπ), στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων και το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησης τους (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κλπ), το οποίο θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση απόφασης οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών από την περιοχή τους.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν καθοριστικής σημασίας παράμετρο για τη δρομολόγηση της μετακίνησης των Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών καθώς επιτρέπει τον ορθό προγραμματισμό των μέσων του ΕΚΑΒ, του Δήμου κ.λ.π, στην περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους, τόσο κατά την αρχική απομάκρυνση των ατόμων από την περιοχή όσο και κατά την επιστροφή τους στο χώρο διαμονής τους όταν πλέον θα έχει παρέλθει ο κίνδυνος.

Για την τήρηση του ανωτέρω μητρώου νοείται ότι, τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους εγγράφως ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δε θα δημοσιεύονται.

Για την εγγραφή στο σχετικό Μητρώο παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έως 15.06.2023 με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, Τηλέφωνο:2732360579, Email: vasileiou@monemvasia.gr

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: https://monemvasia.gov.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *