ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ένα σπίτι για όλους”… Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» (Βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Ένα σπίτι για όλους” και, όσοι την παρακολούθησαν ζωντανά, ενημερώθηκαν για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης». Σε ένα ευχάριστο κλίμα ανταλλάχθηκαν απόψεις, αναλύθηκαν οι τρόποι συνεργασίας και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που προέκυψαν!

 

Ο Σύλλογος «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» πραγματοποίησε με επιτυχία την ενημερωτική συνάντηση με τίτλο: «Ένα σπίτι για όλους» την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 11:00  στην Αίθουσα Εκδηλώσεωντου Συλλόγου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για την λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τους ενδιαφερόμενους .

Την έναρξη και τον συντονισμό της εκδήλωσης την έκανε η κ. Ολυμπία Θεοχάρους μέλος του Δ.Σ. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Ιωάννα Αμπεριάδου, Διευθύντρια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  και Κοινωνική Λειτουργός η οποία  ενημέρωσε λεπτομερώς για τις Στέγες και την λειτουργία τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κώστας Τσίντσιφας γονέας ατόμου που διαμένει στις Στέγες και η κ. Ελένη Μπαλούκα αδερφή ατόμου που διαμένει στις Στέγες μας μίλησαν για την εμπειρία τους σχετικά με τη διαμονή των νέων στις Στέγες και το πως άλλαξε η ζωή τους αλλά και η ζωή της υπόλοιπης οικογένειας.

 Ο Πρόεδρος της Μέριμνας  κ. Δημήτρης Καραπούλιος παρουσίασε  αναλυτικά τους τρόπους που μπορούν να έχουν τα άτομα με αναπηρία, και οι οικογένειες τους πολλαπλά οφέλη από τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Στη συνέχεια ανέλυσε τις διαδικασίες για την ίδρυση Στεγών και τέλος πρότεινε στους γονείς ένα τρόπο συνεργασίας ώστε να αποκτήσουν όλα τα άτομα με αναπηρία το δικό τους σπίτι.

Μετά τις εισηγήσεις, έγινε ανταλλαγή απόψεων με το κοινό και δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα των ενδιαφερόμενων. Ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων και  σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για προσεχή συνάντηση ώστε να καλυφθούν και νέα  πιθανά ερωτήματα που θα προκύψουν.

Στο τέλος ακολούθησε ξενάγηση στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και ελαφρύ γεύμα στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου.

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  την ημέρα της γιορτής της Μητέρας κρατώντας ένα συμβολικό χαρακτήρα.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: https://merimnakaterini.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *