Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) “ΕΔΕΜ” στεγάζεται από το 2017 στον Βαθύλακο και το 2023 λειτουργεί ένα παράρτημα του στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Οι χώροι μας είναι ανοιχτοί καθημερινά, εκτός των Σαββατοκύριακων.

Με μεγάλη χαρά και διάθεση για προσφορά, δημιουργήθηκαν δύο φιλόξενοι χώροι με την παροχή καθημερινών προγραμμάτων από ειδικά καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό. Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων αυτών τροποποιείται και προσαρμόζεται ανάλογα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Ταυτόχρονα, οι εγκαταστάσεις των δομών μας διαμορφώνονται και βελτιστοποιούνται με την πάροδο του χρόνου καθώς προσπαθούμε πάντα να συμβαδίζουμε με τις ανάγκες των ωφελούμενων μας.

Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να παρέχεται στους ωφελούμενους μας εξατομικευμένο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, στοχεύοντας πάντα στην κοινωνικοποίηση τους, στην ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας και στην προαγωγή της αυτονομίας τους. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με τις οικογένειες τους και πραγματοποιούμε εξωτερικές δραστηριότητες για την ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων. Εμείς επιθυμούμε μία κοινωνία προσβάσιμη, ανοιχτή και ισότιμη για όλους και όλες τους/τις ωφελούμενους/ες μας προασπίζοντας πάντα τα δικαιώματα τους και διεκδικώντας την βελτιστοποίηση των συνθηκών ζωής τους. Έτσι, στις δομές μας συνεργάζονται επαγγελματίες που βοηθούν τους ωφελούμενους μας να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους, να συνάψουν κοινωνικές σχέσεις και να εκπαιδευτούν ώστε να ζουν αυτόνομα.

*Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρέχεται δωρεάν μετακίνηση των ωφελουμένων μας από και προς τον χώρο που διαμένει το άτομο με ιδιωτικό βαν και οι παροχές μας είναι εντελώς δωρεάν για όσους γονείς και κηδεμόνες δικαιούνται το voucher.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *