Close Menu
Nevronas

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    «Ανεπαρκείς μονάδες ψυχιατρικής νοσηλείας παιδιών και εφήβων»: Νέα έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη

    August 23, 2026

    REFRAME: Το 34%

    August 21, 2026

    Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

    August 19, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • About Us
    • Αρθρογράφοι
    • Εγγραφή Επαγγελματιών
    • Διαφημιστείτε
    • Επικοινωνία
    • Όροι Χρήσης
    • GDPR
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Nevronas
    Subscribe
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
      1. NEVRONAS LOVES
      2. AUTISM STORIES
      3. ΑΠΟΨΕΙΣ
      4. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
      5. REFRAME
      6. MORE AND MORE
        • ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
        • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
        • ΕΡΕΥΝΑ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • ΙΑΤΡΙΚΑ
        • ΝΟΜΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      7. AUTISMAP
      Featured

      REFRAME: Το 34%

      August 21, 2026
      Recent

      REFRAME: Το 34%

      August 21, 2026

      Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

      August 18, 2026

      REFRAME: Όταν η Επίδαυρος άνοιξε πραγματικά

      August 14, 2026
    • PROJECTS
      • NEVRONAS FESTIVAL
      • SCHOOLING FOR ALL
      • LIGHTS OUT ALL IN
      • NEVRONAS SCHOOL EDITION
      • ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ
      • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      «Ανεπαρκείς μονάδες ψυχιατρικής νοσηλείας παιδιών και εφήβων»: Νέα έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη

      August 23, 2026

      Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

      August 19, 2026

      Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

      August 18, 2026

      Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

      August 17, 2026

      Ειδικά Σχολεία Λευκάδας: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για τις σοβαρές κτιριακές και λειτουργικές ελλείψεις

      August 17, 2026
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
      • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
      • ΙΑΤΡΟΙ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
      • ΕΤΑΙΡΙΕΣ
      • ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      • ΒΙΒΛΙΟΓΩΝΙΑ
      • ΒΙΒΛΙΑ
      • ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
      • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Nevronas
    Home » Καταγγελία μητέρας μαθητή ΑμεΑ εναντίον μελών της ΕΛΜΕ
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Καταγγελία μητέρας μαθητή ΑμεΑ εναντίον μελών της ΕΛΜΕ

    April 23, 20216 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η Ιωάννα Νεραντζάκη, Μητέρα μαθητή του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου, απαντάει σε ανακοίνωσή της ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου. Η ανακοίνωση αναφέρεται σε περιστατικό, που συνέβη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου.

    Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ εδώ…

     

    Αναλυτικά η απάντηση της κας Νεραντζάκη…

    Αθήνα, 23-4-2021

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

    Κυρίες και κύριοι, μέλη των ΕΛΜΕ,

    Στην πολύχρονη πορεία μου για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, έχω γνωρίσει αξιόλογα μέλη σας, καθώς και μέλη άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, με τα οποία άλλοτε συνεργάζομαι και άλλοτε διαφωνώ, πάντα όμως με τον δέοντα σεβασμό και την πρέπουσα αξιοπρέπεια, χωρίς να έχω έρθει σε προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν.

    Δυστυχώς, όμως, σε κάθε χώρο, υπάρχουν οι περιπτώσεις εκείνων που εκθέτουν τον κλάδο και τις οργανώσεις που εκπροσωπούν και σπιλώνουν τους αγώνες όλων μας. Για τον λόγο αυτό, σας συνιστώ να είστε πλήρως ενημερωμένοι και απόλυτα προσεκτικοί όταν προβαίνετε σε δημόσιες ανακοινώσεις εναντίον κάποιου, και δη ονομαστικά, καθώς η ανακοίνωσή σας, σχετικά με το επεισόδιο της 1ης Απριλίου, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και δε στηρίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία.

    Την 1η Απριλίου, λοιπόν, κατά την έξοδό μου από τον χώρο του σχολείου όπου φοιτεί ο γιος μου (ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου), κι αφού συνομίλησα με τον Πρωθυπουργό της χώρας μας ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με σταμάτησαν μέλη των αναπηρικών κινημάτων για να με ρωτήσουν πώς πήγε η συνάντηση και τί ειπώθηκε.

    Κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν, όπως συμβαίνει σε κάθε υγιή διάλογο, όταν υπάρχουν διαφωνίες, και θέλησα να απομακρυνθώ, ακριβώς για να πέσουν οι τόνοι. Με τα μέλη των εν λόγω κινημάτων διατηρώ συνεργασία. Μάλιστα στις 8-4-2021 και στις 12-4-2021 (ημερομηνίες μεταγενέστερες του συμβάντος) δέχτηκα προσκλήσεις από δύο διαφορετικά μέλη για κινητοποιήσεις σχετικές με κοινές μας διεκδικήσεις. (Το κινητό μου είναι διαθέσιμο για όποιον θέλει να επαληθεύσει τα γραφόμενά μου). Είναι, λοιπόν, τελείως άστοχο να δικαιολογείτε τις συμπεριφορές των μελών σας χρησιμοποιώντας λόγους που δεν υφίστανται καν.

    Κατά την διάρκεια της απομάκρυνσής μου από τον χώρο συνομιλίας μου με τα μέλη των αναπηρικών κινημάτων, δύο δικά σας μέλη, τα οποία βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά της εισόδου του σχολείου και χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή συνομιλία μεταξύ μας, κατευθύνθηκαν επιθετικά προς το μέρος μου σε έξαλλη κατάσταση, εκτοξεύοντάς μου απαξιωτικές και προσβλητικές εκφράσεις. Η επισήμανσή μου ότι είμαι μητέρα αυτιστικού μαθητή του σχολείου δεν κατάφερε να τους σταματήσει και συνέχισαν να μου επιτίθενται λεκτικά. Κατευθύνθηκα προς το απέναντι πεζοδρόμιο και μόλις απομακρύνθηκα από οποιονδήποτε άλλον, κατέβασα τη μάσκα μου, καθώς, ως καπνίστρια, ένιωσα την ανάγκη να καπνίσω. Τότε άκουσα ξανά φωνές και υποτιμητικά σχόλια από τα εν λόγω άτομα, στράφηκα προς την πλευρά τους και τους είδα να κατευθύνονται προς το μέρος μου κατηγορώντας με αυτή τη φορά για το ότι δε φοράω μάσκα, χωρίς να σκεφτούν ότι η επίθεσή τους ήταν πισώπλατη και τόσο αιφνίδια, που χρειάστηκε κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου για να επανατοποθετήσω τη μάσκα στο πρόσωπό μου, πριν με πλησιάσουν.

    Αν υπάρχει υλικό που να αποδεικνύει ότι περιφερόμουν κοντά σε άλλα πρόσωπα, όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, χωρίς μάσκα, πάνω από κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου, παρακαλώ να το κοινοποιήσετε αποδεικνύοντάς το. Αντίθετα, υπάρχει φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει μέλος σας σε κοντινή απόσταση με τα υπόλοιπα μέλη στον χώρο της διαμαρτυρίας, με τη μάσκα κατεβασμένη στο σαγόνι, γεγονός που όχι μόνο δε σας ενοχλεί, αλλά είστε και τόσο περήφανοι για αυτό, που επιλέξατε η συγκεκριμένη φωτογραφία να συνοδεύσει τη δημόσια ανακοίνωσή σας.

    Αστυνομικό όργανο, μάρτυρας στο συμβάν, πράγματι με απομάκρυνε, όχι όμως με τον τρόπο που το παρουσιάζετε. Επικοινώνησε με τον Υποδιευθυντή του σχολείου μας, για να πάρει πληροφορίες για τους εμπλεκομένους στο επεισόδιο και στη συνέχεια με πλησίασε συγκαταβατικά, λέγοντάς μου: «Αφήστε τους, κυρία μου, μην ασχολείστε».

    Μπορείτε, λοιπόν, να βγάλετε συμπέρασμα με ποιον από τους εμπλεκομένους θεώρησε ότι μπορεί να συνεννοηθεί σε ήρεμη και λογική βάση.

    Σε αυτό που με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνη, είναι ότι δείχνω υπερβάλλοντα ζήλο σχετικά με ό,τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Τον ίδιο ζήλο έδειξα και κατά τη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου κυβερνώντος κόμματος, όταν στον ίδιο σχολικό χώρο συνομίλησα με τον κο Χαρίση, τον κο Φίλη και τον κο Αλαβάνο, γεγονότα που προφανώς δε σας φάνηκαν εξίσου σημαντικά ώστε να προβείτε σε αντίστοιχες διαμαρτυρίες.

    Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, είναι τουλάχιστον γελοίο να κατηγορείτε εμένα για κομματικές σκοπιμότητες, όταν στην ίδια σας την ανακοίνωση παραδέχεστε ότι με θεωρήσατε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, άρα η επίθεση είχε κομματικό χαρακτήρα και ήταν σκόπιμη και προμελετημένη.

    Μήπως τελικά μέσα από τη στάση σας εκμεταλλεύεστε τα παιδιά μας για να εξυπηρετήσετε δικά σας συμφέροντα; Λέω, μήπως;

    Τέλος, σας δηλώνω ότι η επίθεση που δέχτηκα δε με αγγίζει καθόλου σε προσωπικό επίπεδο, καθώς το έργο μου είναι γνωστό πανελλαδικά και χαίρω της εκτίμησης αξιόλογων ανθρώπων του χώρου. ΔΕΝ θα δεχτώ, όμως ποτέ, άνθρωποι με τέτοιου είδους συμπεριφορές να είναι εκπαιδευτικοί του παιδιού μου, καθώς και άλλων μαθητών, που πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν λόγο. ΔΕΝ θα επιτρέψω, επίσης, ποτέ και σε κανέναν, να χρησιμοποιήσει το παιδί μου, όπως και κανένα ΑμεΑ, προς εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων πέρα από αυτά που εξυπηρετούν τα δικαιώματα των ίδιων των ατόμων με αναπηρία.

    Για τον λόγο αυτόν, έχω προβεί σε καταγγελία στη ΔΔΕ, εναντίον των εν λόγω μελών σας. Αν χρειαστεί θα προβώ και σε αγωγή για λεκτική επίθεση, προσβολή προσωπικότητας και ψυχική οδύνη.

    Μετά τη σημερινή ανακοίνωσή σας, θα κινηθώ νομικά και εναντίον σας για συκοφαντική δυσφήμιση, εφόσον δεν απολογηθείτε δημόσια.

    Επίσης, θα εισηγηθώ στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να ελέγξει τη νομιμότητα της χρήσης ντουντούκας έξω από σχολική μονάδα όπου φοιτούν μαθητές με αυτισμό (οφείλετε να γνωρίζετε την υπερευαισθησία των αυτιστικών ατόμων στον θόρυβο), προκειμένου να σας ασκηθεί δίωξη και για άσκοπη πρόκληση ηχορύπανσης.

    Αν θεωρείτε φασισμό και τρομοκρατία το να μη σας επιτρέπω να παίζετε παιχνίδια στις πλάτες ανήλικων μαθητών ΑμεΑ και να σπιλώνετε με ψευδείς κατηγορίες τον αγώνα που τόσα χρόνια δίνω για τα δικαιώματά τους, τότε την άκρως αδικαιολόγητη λεκτική και παραλίγο σωματική βία, πώς τις χαρακτηρίζετε; Δημοκρατία και συνδικαλισμό;

    Ενημερωτικά, από τον Πρωθυπουργό ζήτησα ακριβώς αυτά που διεκδικείτε με τις διαμαρτυρίες σας:
    την αποσυμφόρηση των σχολικών μονάδων, τη μονιμοποίηση προσωπικού ώστε να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες με πλήρη κάλυψη των οργανικών θέσεων και την πρόβλεψη για αυξημένα μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του covid.

    Αποδεικτικά στοιχεία στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου έχουμε αναρτήσει τα αιτήματά μας δημόσια. (https://nevronas.gr/o-prothypoyrgos-sto-eeeek-agioy-dimitrioy-i-episkepsi-oi-syzitiseis-kai-oi-desmeyseis-vinteo/).

    Με εκτίμηση

    Ιωάννα Νεραντζάκη
    Μητέρα μαθητή του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ
    Επισυνάπτω τον σύνδεσμο της ανακοίνωσης σας, για να υπάρχει αντικειμενική κρίση από τους ανθρώπους που θα διαβάσουν την απάντησή μου, καθώς θα κοινοποιηθεί στη ΔΙΔΕ, αλλά και δημόσια.

    https://drepani.gr/index.php/epikairotita/item/7681-i-epixeirisi-ekfovismoy-ekpaideftikon-tha-pesei-sto-keno

     

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleΤα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ Βασιλόπουλος… για τα παιδιά της Αμυμώνης!
    Next Article Θέσεις εργασίας για Ψυχολόγους και Φροντιστές

    Δειτε και αυτα

    «Ανεπαρκείς μονάδες ψυχιατρικής νοσηλείας παιδιών και εφήβων»: Νέα έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη

    August 23, 2026

    Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

    August 19, 2026

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026

    Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

    August 17, 2026

    Ειδικά Σχολεία Λευκάδας: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για τις σοβαρές κτιριακές και λειτουργικές ελλείψεις

    August 17, 2026

    Δύο ευρωπαϊκά μετάλλια για το ελληνικό Παρα Τζούντο στη Χαϊδελβέργη

    August 16, 2026
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    «Ανεπαρκείς μονάδες ψυχιατρικής νοσηλείας παιδιών και εφήβων»: Νέα έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη

    August 23, 2026

    REFRAME: Το 34%

    August 21, 2026

    Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

    August 19, 2026

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026

    Υπάρχει μια φράση που επαναλαμβάνεται σχεδόν μηχανικά σε γονείς και θεραπευτές παιδιών στο φάσμα: «Πρέπει…

    Το camp τελειώνει τον Ιούλιο, η ζωή συνεχίζεται τον Αύγουστο

    August 3, 2026

    Για ένα σώμα καλοκαιριού

    August 3, 2026

    Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙΝ: Νευροδιαφορετικότητα, η Βία της Ομοιομορφίας και το Δικαίωμα στην Ύπαρξη

    August 1, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Εργαζόμαστε με τα ανάπηρα άτομα και όχι για τα ανάπηρα άτομα, με στόχο το δικαίωμα όλων στην ισοτιμία. Γιατί ότι κάνουμε μαζί… το κάνουμε με επιτυχία!

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    «Ανεπαρκείς μονάδες ψυχιατρικής νοσηλείας παιδιών και εφήβων»: Νέα έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη

    August 23, 2026

    REFRAME: Το 34%

    August 21, 2026

    Βανδάλισαν SEATRAC στην παραλία των Νέων Φλογητών Χαλκιδικής

    August 19, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Facebook YouTube X (Twitter) Instagram
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
    • Shop
    © 2026 Nevronas. All Rights Reserved. Designed by LiSolutions.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.