ΑΡΘΡΑ

Η… παλιοϊστορία!

Δεν ξέρω πότε θα δημοσιευθεί αυτό το άρθρο, αλλά εγώ το ‘γραψα ορμώμενος από την επίθεση της χιτλερικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας, που έγινε στις 6 Απριλίου 1941, 79 χρόνια πριν.

 

του Θωμά Χαφή – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

 

Τότε δε υπήρχε κορονοϊός και οι άνθρωποι αλληλοεξοντώνονταν με φωτιά και με σίδηρο. Τα ιστορικά γεγονότα είναι, λίγο ως πολύ, γνωστά και δεν θα υπεισέλθω ενδελεχώς σ’ αυτά. Εξάλλου «Η ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ» δεν ενδείκνυται για να μάθει κανείς Ιστορία. Ας μη σταθούμε, λοιπόν, στα οχυρά του Ρούπελ, αλλά ας δούμε αν μάς έκανε σοφότερους το αίμα που χύθηκε, σε όλα αυτά τα 76 χρόνια που ακολούθησαν.

Μήπως “πονάει” αυτή η αυτοκριτική; Από τον ίδιο λαό δεν ήταν οι γυναίκες που έπλεκαν κάλτσες για τους φαντάρους με τη χώρα που, κάποιοι κερδοσκοπούν από την πανδημία που μας βρήκε; Βέβαια, θα μου πείτε πως και τότε υπήρχαν προδότες και κουκουλοφόροι. Ναι, αλλά τώρα είν’ αλλιώς. Τώρα, υποτίθεται ότι μάθαμε απ’ τα λάθη του παρελθόντος κι επιπλέον, σήμερα, η μάστιγα του κορονοϊού ενσκήπτει επί δικαίων και αδίκων.

Αυτοί που θα θησαυρίσουν, μοσχοπουλώντας μάσκες και γάντια, είναι το ίδιο ευάλωτοι με εμάς τους υπόλοιπους. Τελικά, ο κορονοϊός είναι δίκαιος!!! Δεν ξεχωρίζει πλούσιους και φτωχούς, σκλάβους κι αφεντάδες.

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπινου είδους που όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι σ’ έναν κοινό κι αόρατο (τουλάχιστον με γυμνό μάτι) εχθρό, που, όσοι επιζήσουμε, θά ‘χουμε την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις, γιατί, όπως, σήμερα, βλέπεις τους χρυσαυγίτες ν’ ανεμίζουν ναζιστικές σημαίες, μπορεί, αύριο να δεις σημαίες με το έμβλημα του κορονοϊού!

Μπορεί και να ιδρυθεί… κόμμα του κορονοϊού! Αχ αυτή η… παλιοϊστορία μας! Πλάκα έχει!

 

Διαβάστε ακόμη…

Δεν Ξεχνάμε. Υπόκλιση κι Ευγνωμοσύνη στην Ιστορία της Πατρίδας μας!

 

 

Γράφει: ο Θωμάς Χαφής – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nevronas. All Rights Reserved. | Powered by LiSolutions
error: Content is protected !!