ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στηρίζουμε την Διεκδίκηση των Ανθρώπων της Τέχνης που πλήττονται από την Πανδημία

Δύο χιλιάδες και πλέον προσωπικότητες του πολιτισμού και του πνεύματος, μέχρι τώρα, έχουν υπογράψει το κείμενο που αφορά τη χρηματόδοτηση των ανθρώπων της τέχνης που πλήττονται από τα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας με πρόσφατα αποδεσμευμένα για αυτόν τον σκοπό Ευρωπαϊκά κονδύλια.

 

Συγκεκριμένα μέλη της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας καλλιτεχνών (από όλο το φάσμα του πολιτισμού) που συστάθηκε για αυτόν τον σκοπό, ενημερώθηκε πριν απο περίπου δύο εβδομάδες, απο εργαζόμενους στο Διεθνές Δίκτυο ΙΕΤΜ (www.ietm.org) για τις παραστατικές τέχνες που εδράζεται στις Βρυξέλλες, οτι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει ένα κονδύλι ύψους 35 δις ευρώ υπο την ονομασία Coronavirus Response Investment Initiative (Επενδυτική Πρωτοβουλία για την Αντιμετώπιση του Κορονωιού). Οπως σημειώνεται στην επιστολή που απευθύνει η Επιτροπή στην Ελληνική κυβέρνηση, το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα ανέρχεται στα 340 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Μετά απο παρότρυνση των εργαζόμενων στο διεθνές δίκτυο, η ομάδα συνεταξε μία επιστολή με παραλήπτες τα αρμόδια υπουργεία (Ανάπτυξης, Εργασίας και Πολιτισμού) την οποία και διακινήσε προς υπογραφή στο διαδίκτυο. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι αφενός να πληροφορηθούν όσοι περισσότεροι γίνεται την ύπαρξη αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου όπως και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση αυτών των χρημάτων. Αφετέρου, να διεκδικηθεί, ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο να διατεθεί για τον πολιτισμό του οποίου οι εργαζόμενοι πλήττονται σε πολύ ανησυχητικό βαθμό και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσουν και αν θα μπορέσουν να επανέλθουν στις δουλειές τους.

Οπως σημειώνεται από μέλη της ομάδας “θεωρούμε χρέος μας προς το επάγγελμά μας αλλα και προς τους συμπολίτες μας, να διεκδικήσουμε αυτό το κονδύλι που εντέλει είναι προς όφελος όλων των πολιτών”.

Στηρίζουμε και Υπογράφουμε στο criiforculture@gmail.com

 

Δείτε την επιστολή που έστειλαν τα μέλη της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας καλλιτεχνών (από όλο το φάσμα του πολιτισμού) εδώ…

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *