ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Off Stream γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Η Off Stream σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού σας προσκαλεί σε δύο οργανωμένες ξεναγήσεις στο έργο “Εξερευνώντας τις Αθέατες Πλευρές της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα”!

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ώρα 18.00 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ώρα 12.00 η Off Stream μαζί με τη Φανή Τσικούρα, εκπαιδευτικό με οπτική αναπηρία, θα πραγματοποιήσουν δύο περιηγήσεις στα έργα της μόνιμης συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας τα οποία εντάσσονται στο έργο  “Εξερευνώντας τις Αθέατες Πλευρές της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα”.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει έργα σημαντικών εκπροσώπων της νεότερης ελληνικής τέχνης με άλλες αισθήσεις πέρα από την όραση, όπως η αφή και η ακοή.

Οι ξεναγήσεις απευθύνονται ισότιμα σε άτομα με και χωρίς οπτική αναπηρία και διαρκούν 1 ώρα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν κράτησης θέσης στο 2410 616266.

Περισσότερα για το έργο Εξερευνώντας τις Αθέατες Πλευρές της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα

Έργα σημαντικών εκπροσώπων της νεότερης ελληνικής τέχνης, όπως του Αγήνορα Αστεριάδη, του Κωνσταντίνου Μαλέα, του Νικηφόρου Λύτρα, του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη και του Τάσσου, “επανασυστήνονται” στο κοινό μέσα από μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση που εμπλουτίζει την μουσειακή εμπειρία όλων των ομάδων κοινού ανεξαιρέτως.

Η Off Stream σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας σας προσκαλεί να εξερευνήσετε επιλεγμένα έργα της μόνιμης συλλογής της και να ανακαλύψετε τις «αθέατες πλευρές» τους, ενεργοποιώντας αισθήσεις πέρα από την όραση, όπως η αφή και η ακοή.

Έργα σημαντικών εκπροσώπων της νεότερης ελληνικής τέχνης, όπως του Αγήνορα Αστεριάδη, Κωνσταντίνου Μαλέα, Νικηφόρου Λύτρα, Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη και του Τάσσου, “επανασυστήνονται” στο κοινό μέσα από μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση που εμπλουτίζει την μουσειακή εμπειρία όλων των ομάδων κοινού ανεξαιρέτως.

Όλα τα στάδια του έργου πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη συμβουλευτική των εκπαιδευτριών κινητικότητας/προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης και της ομάδας προσβασιμότητας που αποτελείται από άτομα με οπτική αναπηρία εξειδικευμένα σε θέματα συμπερίληψης.

Συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Το έργο υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με την Off Stream υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διάρκεια Έργου: Ιανουάριος 2021-Σεπτέμβριος 2022
Διαχείριση Έργου: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα
Ανάπτυξη – Σχεδίαση – Υλοποίηση: Off Stream
Συνεργαζόμενος Φορέας: Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών – Παράρτημα Θεσσαλονίκης
Συντονισμός Έργου: Ιωάννα Δεληγιάννη
Εκπαιδεύτριες Κ/Π & ΚΔ Α.μεΟ.Α ΚΕΑΤ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης: Λεία Αβραάμ, Φωτεινή Μπαξεβάνου
Ομάδα Προσβασιμότητας: Βασιλική Άγκο, Παρασκευή Κουτσαΐδη, Θανάσης Σιδέρης
Απτικός Χάρτης: Mind the Map
Ακουστική Ξενάγηση: Clio Muse Tours
Γραφιστική Σχεδίαση: Post-Spectacular Office

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *