ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αντίδραση στο πόρισμα για θανάτους ΑμεΑ από τους γονείς του Ιδρύματος «Άγιος Δημήτριος» (Βίντεο)

Ανακοίνωση για το όσα αποκάλυψε το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας εξέδωσε το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων των ΑμεΑ του ΠΑΑΠΑΘ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ «ΑΡΩΓΟΙ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ». Ο θάνατος 2 ατόμων με αναπηρία και οι αναφορές για παρατυπίες ήταν βασικό θέμα σε αρκετά τηλεοπτικά ρεπορτάζ με μαρτυρίες γονέων για το εν λόγω ίδρυμα στην Θεσσαλονίκη.

Το δελτίο τύπου του Σωματείου:

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΑΜΕΑ.

Το Σωματείο μας αναφέρει τα εξής:

  • Είχαμε τονίσει επανειλημμένα και εγγράφως προς τη Διοίκηση, την έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα εξειδικευμένου προσωπικού φροντίδας λόγω των ιδιαιτεροτήτων των παιδιών μας και επισημάναμε ότι αποτέλεσμα της μείωσης του προσωπικού θα δημιουργήσει υποτυπώδη φύλαξη, ελλιπή φροντίδα, αύξηση ατυχημάτων και κίνδυνο για τις ζωές των παιδιών μας.
  • Το ότι στην δομή φιλοξενούνται ογδόντα ένα (81) περιθαλπόμενοι και μόνο οι εννέα (9) είναι ανήλικοι έχουμε καταθέσει πρόταση προς την Διοίκηση και προς την Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου με την οποία προτείνουμε την αλλαγή του ονόματος από «Παιδιών με Αναπηρία» σε  «Ατόμων με Αναπηρία».
  • Έχουμε καταγγείλει περιστατικά κακοποίησης των παιδιών μας στην Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στις 20 Μαΐου 2022, τα οποία μας κατήγγειλαν γονείς και κηδεμόνες μέλη του Σωματείου μας, μέσα στα οποία είναι και τα αναφερόμενα. Η διαδικασία από την πλευρά της εισαγγελίας είναι σε εξέλιξή.
  • Τακτική της Διοίκησης ήταν να μην ενημερώνει του γονείς και κηδεμόνες αλλά και το Σωματείο για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας και την διαβίωσή τους, όπως και να μην απαντά στα έγγραφα που στέλνουμε εδώ και χρόνια.
  • Η μόνη ενέργεια που υπήρξε από πλευράς Διοίκησης ήταν η πειθαρχική δίωξη κατά του Γ. Γραμματέα κ. Πασαλίδη Χρήστου και εργαζόμενου στο παράρτημα γιατί υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα της καταγγελίας προς την Εισαγγελέα Ανηλίκων, ακριβώς με την ιδιότητά του ως Γενικός Γραμματέας του Σωματείου και όχι ως εργαζόμενος της δομής. Ακόμη και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. στήριξε την πρόταση του ΔΣ για την επιβολή ποινής εναντίον του Γ. Γραμματέα. Ο μόνος που είχε αντίθετη άποψη ήταν ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΜΕΑ στο ΔΣ ο οποίος στήριξε τον Γ. Γραμματέα.

Πόρισμα για δύο θανάτους ΑμεΑ και παρατυπίες σε δομή στην Θεσσαλονίκη

Πόρισμα για δύο θανάτους ΑμεΑ και παρατυπίες σε δομή στην Θεσσαλονίκη

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *