ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η 13χρονη Λούσι, αυτιστική και τυφλή πιανίστρια, νικήτρια σε τηλεοπτικό talent show! (Βίντεο)

Mια 13χρονη πιανίστρια, τυφλή και αυτιστική, είναι η νικήτρια του διαγωνισμού ταλέντων «The Piano». Η Λούσι που αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού, εμφανίστηκε μπροστά σε κοινό χιλιάδων ατόμων στο London’s Royal Festival Hall.

Έπαιξε στο πιάνο το Arabesque, σύνθεση του Κλωντ Ντεμπυσσύ, καταφέρνοντας να συγκινήσει τους θεατές. «Είναι μια εμπειρία ζωής που κανείς στην οικογένειά μας δεν θα ξεχάσει», δήλωσε η μητέρα της Λούσι.

Η μητέρα της Λούσι, Κάντις, αποκάλυψε ότι στην 13χρονη κόρη της αρέσει η ιδέα του χειροκροτήματος του κόσμου αλλά την ενοχλεί ο ήχος του, με αποτέλεσμα να κλείνει τα αυτιά της όταν αυτό συμβαίνει και πως σε μικρότερη ηλικία από ένα βιβλίο με παραμύθια, άρχισε να παίζει το Twinkle Twinkle Little Star.

«Δεν μπορείς να διδάξεις τη Λούσι, μπορείς μόνο να την καθοδηγήσεις στο ταξίδι!»

Όπως έχει δηλώσει ο δάσκαλός της Ντάνιελ, η Λούσι άρχισε να παίζει για πρώτη φορά σε πλήκτρα, όταν ήταν μόλις δύο ετών. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου όταν ήταν τριών ετών μέσω του μουσικού φιλανθρωπικού οργανισμού The Amber Trust.

12χρονος αυτιστικός τραγουδά μαζί με τους Coldplay: «Διαφορετικός είναι οκ!» (Βίντεο)

12χρονος αυτιστικός τραγουδά μαζί με τους Coldplay: «Διαφορετικός είναι οκ!» (Βίντεο)

Τα μαθήματα δεν ήταν εύκολα για τον Ντάνιελ, καθώς έπρεπε να βρει πώς να την διδάξει και να αξιοποιήσει στο έπακρο το ταλέντο της. Αρχικά η Λούσι δεν μπορούσε να ακούσει ένα κομμάτι για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα. Τώρα πλέον, της παίζει ένα ολόκληρο κομμάτι, πριν ζητήσει από την Λούσι να αντιγράψει ό,τι θυμάται και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείς να διδάξεις τη Λούσι, μπορείς μόνο να την καθοδηγήσεις στο ταξίδι!».

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *