ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φιάσκο με την καταβολή αναπηρικών επιδομάτων

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρότι η καταβολή των προνοιακών και αναπηρικών επιδομάτων είναι μία αυτοματοποιημένη διαδικασία, οι δικαιούχοι σε όλη την Ελλάδα είδαν σήμερα κατά πολύ μειωμένα τα επιδόματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους.

Η μείωση ήταν από 50 έως και πάνω από 120 ευρώ ανά δικαιούχο, ανάλογα με την κατηγορία του επιδόματος.

ΟΠΕΚΑ: ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΔΙΚΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2023

Σε συνέχεια ερωτημάτων δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι:

Κατά την τακτική μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καταβολές, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ που εξυπηρετεί τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής του τρέχοντος μήνα Φεβρουαρίου, σε ορισμένους δικαιούχους σημειώθηκαν αναντιστοιχίες  ανάμεσα στο δικαιούμενο και στο καταβαλλόμενο ποσό των επιδομάτων.

Ο ΟΠΕΚΑ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία αυτή.

Ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

Η απόδοση των ορθών ποσών στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων θα λάβει χώρα με έκτακτη καταβολή, για την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΕΚΑ

Ανακοίνωση της ΕΣΑΜΕΑ

Η ΕΣΑμεΑ ενημερώνει ότι ο πρόεδρός της Ιωάννης Βαρδακαστάνης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το υπ. Εργασίας. Έχει αναγνωριστεί το λάθος της καταβολής μειωμένων επιδομάτων στους δικαιούχους, την Τρίτη θα υπάρξει νέα ενημέρωση για το πότε θα καταβληθούν τα χρωστούμενα.

Μια ημέρα πριν αποχώρησε η διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ

Από το Γραφείο Τύπου του  Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσίευμα που συνδέει την αποχώρηση της Διοικήτριας του ΟΠΕΚΑ Ξένιας Παπασταύρου και την αντικατάστασή της από τον κ. Κωνσταντίνο Γλούμη-Ατσαλάκη με δήθεν προβλήματα στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας,  έχουμε να επισημάνουμε δυο μόνο πράγματα:

Πρώτον, ότι η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και προχωρά κανονικά. Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι συμπολίτες μας κάνουν ήδη χρήση αυτής της νέας υπηρεσίας.

Δεύτερον, ότι η κ. Παπασταύρου αποχώρησε από τον ΟΠΕΚΑ δεχόμενη τιμητική πρόταση να αναλάβει ανώτατη διευθυντική θέση σε πανελληνίως γνωστό φορέα που προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία.

Αυτά για να διαλυθούν οι μύθοι» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *