ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eκδήλωση για την LGBTQIA+ εκπροσώπηση στις Τέχνες

Αυτή την Παρασκευή 26/5 στις 9:00 το βράδυ σας προσκαλούμε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ στο πάνελ “DiverCity: the art of living independently together”. Tα shesaid.so Athens και HER Project συνυπάρχουν με τον Human Cast και συζητούν για την LGBTQIA+ εκπροσώπηση στις Τέχνες.  
Γυρνώντας πίσω και ακουμπώντας στην ιστορία, στη βάση του LGBTQIA+ κινήματος, αλλά και στο γεγονός ότι οι δράσεις και η ορατότητα δεν πρέπει να περιορίζονται στον Pride Month, μικρές, ή μεγαλύτερες ομάδες/κοινότητες ανθρώπων επισφραγίζουν καθημερινά με τις πρωτοβουλίες τους ότι η μάχη για μια συμπεριληπτική κοινωνία συμβαίνει 365 ημέρες τον χρόνο.

Τι ορίζει ένα έργο τέχνης ως LGBTQIA+; 

Από τα βιβλία, τα θεατρικά έργα, τον κινηματογράφο, τις τηλεοπτικές εκπομπές/σειρές, στις εικαστικές τέχνες και στα κόμικς αποκωδικοποιούμε τον πυρήνα της queer εκπροσώπησης. Η queer τέχνη και καλλιτεχνική έκφραση απεικονίζουν ανοιχτά το queerness, συμβάλλουν στον αγώνα για ίσα δικαιώματα ή/και δημιουργούνται από LGBTQIA+ καλλιτέχνες. Εξερευνούν θέματα (και συγκρούσεις) queer ταυτότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης ή αδικίας, και συχνά προκαλούν και προωθούν τον ακτιβισμό, πυροδοτώντας συζητήσεις.

Μιλάμε συνοπτικά για την ιστορία της queer τέχνης στην Ελλάδα, τις τοπικές ιδιαιτερότητές της και εστιάζουμε στη πολύ σημαντική, αισιόδοξη εξέλιξη που παρατηρείται μέσα στα χρόνια.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη.

*Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *