Close Menu
Nevronas

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026

    Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

    August 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    • About Us
    • Αρθρογράφοι
    • Εγγραφή Επαγγελματιών
    • Διαφημιστείτε
    • Επικοινωνία
    • Όροι Χρήσης
    • GDPR
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Nevronas
    Subscribe
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
      1. NEVRONAS LOVES
      2. AUTISM STORIES
      3. ΑΠΟΨΕΙΣ
      4. Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
      5. REFRAME
      6. MORE AND MORE
        • ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
        • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
        • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
        • ΕΡΕΥΝΑ
        • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
        • ΙΑΤΡΙΚΑ
        • ΝΟΜΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
        • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      7. AUTISMAP
      Featured

      Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

      August 18, 2026
      Recent

      Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

      August 18, 2026

      REFRAME: Όταν η Επίδαυρος άνοιξε πραγματικά

      August 14, 2026

      REFRAME: Το αμαξίδιο που ζητάτε

      August 5, 2026
    • PROJECTS
      • NEVRONAS FESTIVAL
      • SCHOOLING FOR ALL
      • LIGHTS OUT ALL IN
      • NEVRONAS SCHOOL EDITION
      • ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ
      • ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

      August 18, 2026

      Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

      August 17, 2026

      Ειδικά Σχολεία Λευκάδας: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για τις σοβαρές κτιριακές και λειτουργικές ελλείψεις

      August 17, 2026

      Δύο ευρωπαϊκά μετάλλια για το ελληνικό Παρα Τζούντο στη Χαϊδελβέργη

      August 16, 2026

      Ο Robbie Williams αποκάλυψε ότι είναι αυτιστικός

      August 15, 2026
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
      • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
      • ΙΑΤΡΟΙ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
      • ΕΤΑΙΡΙΕΣ
      • ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
      • ΒΙΒΛΙΟΓΩΝΙΑ
      • ΒΙΒΛΙΑ
      • ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
      • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • SHOP
    • TV
    Nevronas
    Home » Δύο ελληνικά σχολεία στη δεκάδα για τα καλύτερα σχολεία του κόσμου
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δύο ελληνικά σχολεία στη δεκάδα για τα καλύτερα σχολεία του κόσμου

    June 12, 20226 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Δύο ελληνικά σχολεία συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για τα βραβεία World’s Best School Prizes αξίας 250.000 δολαρίων, τα οποία ξεκίνησαν φέτος από την T4 Education σε συνεργασία με την Accenture και την American Express.

     

    Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου, ένα δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα, Ελλάδα, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για το βραβείο World’s Best School Prize for Environmental Action.

    Το σχολείο EFL “l love dyslexia”, ένα ανεξάρτητο ίδρυμα στην Αθήνα, Ελλάδα, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για το βραβείο World’s Best School Prize for Innovation.

    Τα πέντε βραβεία World’s Best School Prizes που καθιερώθηκαν από την T4 Education σε συνεργασία με την Accenture, την American Express, την Yayasan Hasanah, το Templeton World Charity Foundation και το Lemann Foundation, τιμούν τα σχολεία παντού για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς σπουδαστών και για την συμβολή τους στην πρόοδο της κοινωνίας, ιδίως μετά τον κορωνοϊό.

    Βραβείο Κυκλικής Οικονομίας για τη μαθητική επιχείρηση ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου ReUZ+

    School Synergy Snacks… Άτομα με Νοητικές Αναπηρίες παρασκευάζουν καινοτόμα σνακ, βασισμένα σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

    Ο Vikas Pota, ιδρυτής της T4 Education και των βραβείων World’s Best School Prizes, δήλωσε:

    “Με περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύριο σπουδαστές να επηρεάζονται από το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, ο κορωνοϊός επιδείνωσε σε μεγάλο βαθμό μια παγκόσμια εκπαιδευτική κρίση, στην οποία, ακόμη και πριν από την πανδημία, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η πρόοδος ήταν ήδη πολύ αργή για την επίτευξη μιας καθολικής ποιοτικής εκπαίδευσης έως το 2030.

    “Ξεκινήσαμε τα βραβεία World’s Best School Prizes ως μια βασική λύση για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση της απαραίτητης συστημικής αλλαγής. Από τις ιστορίες εμπνευσμένων σχολείων που μεταμορφώνουν τη ζωή των μαθητών τους και κάνουν πραγματική διαφορά στις κοινότητές τους, τα σχολεία μπορούν να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές τους και να ακουστεί η φωνή τους έως την κορυφή για να βοηθήσουν στη μεταμόρφωση της εκπαίδευσης.

    “Θέλω να συγχαρώ το σχολείο EFL ‘I love dyslexia‘ και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου για την είσοδό τους στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων για τα εναρκτήρια βραβεία World’s Best School Prizes. Οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο θα μπορούν τώρα να διδαχθούν από τα παραδείγματα αυτών των εξαιρετικών ελληνικών σχολείων”

    Ο Peter Lacy, Global Sustainability Services Lead και Chief Responsibility Officer της Accenture, δήλωσε:

    “Η Accenture είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την T4 Education για το βραβείο World’s Best School Prize for Environmental Action, το οποίο βραβεύει τις απίστευτες προσπάθειες των σχολείων να ενθαρρύνουν την επόμενη γενιά να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες πρακτικές που αντιμετωπίζουν τα παγκόσμια ζητήματα αειφορίας που μας επηρεάζουν όλους. Μέσω αυτού του βραβείου, σκοπεύουμε να αναγνωρίσουμε τα εργαλεία και τις τεχνικές που καλλιεργούνται από τα σχολεία και να τα μοιραστούμε με ένα ευρύ κοινό, επιτρέποντας σε άλλους να αναπαράγουν το έργο τους και να πολλαπλασιάσουν τον αντίκτυπο με ταχύτητα και κλίμακα”

    Τα 2 σχολεία:

    Το σχολείο EFL “I love dyslexia”, ένα ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Αθήνα, είναι μοναδικό ως ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο σχολείο που διδάσκει αγγλικά ως ξένη γλώσσα (EFL) σε μαθητές με δυσλεξία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ο σκοπός του σχολείου ήταν να αμφισβητήσει την αντίληψη ότι η νευροδιαφορετικότητα αποτελούσε βάρος και έκανε τα πάντα για να αναπτύξει ειδικά μαθησιακά εργαλεία και ένα εκπαιδευτικό μοντέλο για να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές του να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με μεγάλη ευκολία.

    Οι απαρχές του σχολείου EFL “I love dyslexia” ξεκίνησαν από την κ. Αγγελική Παππά, μια ειδική στον τομέα αυτό, η οποία έχει αναγνωριστεί από διεθνείς οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη για το έργο της. Η κυρία Παππά δεν ανακάλυψε ότι ήταν δυσλεκτική παρά μόνο πολύ αργότερα στην ενήλικη ζωή της – μόνο μετά τη διάγνωση του γιου της συνειδητοποίησε γιατί δυσκολευόταν στις σπουδές της ως παιδί. Αυτή η επιφοίτηση την έβαλε στο δρόμο της αμφισβήτησης των προκαταλήψεων ότι τα παιδιά με δυσλεξία δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν στην αγγλική γλώσσα ως ξένη και δεύτερη γλώσσα όπως οι συνομήλικοί τους.

    Στην Ελλάδα, η βοήθεια για τους δυσλεξικούς μαθητές στη χώρα ήταν περιορισμένη και για τους δυσλεξικούς μαθητές που ήθελαν να μάθουν τα αγγλικά ως ξένη γλώσσα, ακόμη περισσότερο.

    Η κυρία Παππά κατάφερε να αναπτύξει ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό μοντέλο που προσπαθούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των νευροδιαφορετικών σπουδών δημιουργώντας τη μέθοδο 3Dlexia for English και το 3Dlexia paradigm που χρησιμοποιεί γραφήματα, χάρτες, εικόνες και ολιστικές μετασχηματιστικές δραστηριότητες για να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν έννοιες όπως η γραμματική, το συντακτικό, η φωνημική επίγνωση στην αγγλική γλώσσα καθώς και να αναπτύξουν συνολικά τον εαυτό τους. Και πολύ γρήγορα, το μοντέλο άρχισε να παράγει αποτελέσματα, με τους μαθητές να καταφέρνουν σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν τους συνομηλίκους τους χωρίς δυσλεξία στο χρόνο που χρειάστηκε για να αποκτήσουν τα προσόντα τους.

    Μέχρι το 12ο έτος λειτουργίας του, το σχολείο είχε καταφέρει να παρέχει σε χιλιάδες δυσλεκτικούς μαθητές στην Ελλάδα και παγκοσμίως τα απαραίτητα εργαλεία για να μάθουν αγγλικά παρά τη νευροδιαφορετικότητά τους.

    Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου, ένα δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα, Ελλάδα, απέδειξε ότι κάθε μέλος της κοινωνίας μπορεί να συμβάλει στη θετική περιβαλλοντική αλλαγή.

    Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου φιλοξενεί 240 μαθητές με ψυχικές διαταραχές και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το ήθος του σχολείου βασίζεται στην ιδέα ότι οι μικρές, τοπικές, δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς κοινότητες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη προς ένα βιώσιμο μέλλον.

    Το σχολείο συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2021, όπου οι μαθητές επισκέφθηκαν γειτονικά σχολεία, μοίρασαν εκπαιδευτικές αφίσες και έκαναν μια παρουσίαση αποτελούμενη από βιωματικές δράσεις σε άλλους μαθητές όλων των βαθμίδων σχετικά με το έργο τους για την αειφορία. Έδειξαν ότι τα υλικά από παλιά οικιακά σκεύη μπορούν να μεταποιηθούν σε χρήσιμα αντικείμενα, όπως κορνίζες και λάμπες.

    Επιπλέον, στα συνεργαζόμενα σχολεία τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι, όπου οι μαθητές συγκέντρωναν παλιά οικιακά σκεύη και εργαλεία. Το υλικό θα μεταφερόταν αργότερα στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου, όπου θα μετατρεπόταν σε διακοσμητικά αντικείμενα.

    Επόμενα βήματα:

    Οι 3 κορυφαίοι φιναλίστ για καθένα από τα πέντε βραβεία “World’s Best School Prizes” – για τη συνεργασία με την κοινότητα, την περιβαλλοντική δράση, την καινοτομία, την αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων και την υποστήριξη της υγιούς ζωής – θα ανακοινωθούν αργότερα εντός του έτους. Μετά από δημόσια συμβουλευτική ψηφοφορία, ο νικητής κάθε βραβείου θα επιλεγεί με βάση αυστηρά κριτήρια από μια Ακαδημία Κριτών που αποτελείται από διακεκριμένους ηγέτες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών, ΜΚΟ, κοινωνικών επιχειρηματιών, κυβερνήσεων, της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα.

    Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2022 στην Παγκόσμια Εβδομάδα Εκπαίδευσης. Το βραβείο των 250.000 δολαρίων θα μοιραστεί εξίσου μεταξύ των νικητών των πέντε βραβείων, με τον καθένα να λαμβάνει βραβείο των 50.000 δολαρίων.

    Και τα 50 υποψήφια σχολεία στα πέντε βραβεία θα μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές τους μέσω εργαλείων που θα παρουσιάζουν τη “μυστική συνταγή” των καινοτόμων προσεγγίσεων τους και τις οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς άλλοι μπορούν να αναπαράγουν τις μεθόδους τους για να βοηθήσουν στη βελτίωση της εκπαίδευσης παντού.

    Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

    Πηγή: www.euro2day.gr

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous Article51χρονη έγκλειστη για 42 χρόνια σε διαμέρισμα της Λάρισας
    Next Article Δέκα μετάλλια για τους Έλληνες ανάπηρους αθλητές στο Grand Prix στίβου του Παρισιού

    Δειτε και αυτα

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026

    Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

    August 17, 2026

    Ειδικά Σχολεία Λευκάδας: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για τις σοβαρές κτιριακές και λειτουργικές ελλείψεις

    August 17, 2026

    Δύο ευρωπαϊκά μετάλλια για το ελληνικό Παρα Τζούντο στη Χαϊδελβέργη

    August 16, 2026

    Ο Robbie Williams αποκάλυψε ότι είναι αυτιστικός

    August 15, 2026

    «Τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του MMR, δεν προκαλούν αυτισμό»: Επικεφαλής Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

    August 13, 2026
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026

    Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

    August 17, 2026

    Ειδικά Σχολεία Λευκάδας: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για τις σοβαρές κτιριακές και λειτουργικές ελλείψεις

    August 17, 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026

    Υπάρχει μια φράση που επαναλαμβάνεται σχεδόν μηχανικά σε γονείς και θεραπευτές παιδιών στο φάσμα: «Πρέπει…

    Το camp τελειώνει τον Ιούλιο, η ζωή συνεχίζεται τον Αύγουστο

    August 3, 2026

    Για ένα σώμα καλοκαιριού

    August 3, 2026

    Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙΝ: Νευροδιαφορετικότητα, η Βία της Ομοιομορφίας και το Δικαίωμα στην Ύπαρξη

    August 1, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Εργαζόμαστε με τα ανάπηρα άτομα και όχι για τα ανάπηρα άτομα, με στόχο το δικαίωμα όλων στην ισοτιμία. Γιατί ότι κάνουμε μαζί… το κάνουμε με επιτυχία!

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Καταγγελία για την συμπεριφορά σε αυτιστικό παιδί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

    August 18, 2026

    Δεν αντέχω άλλο να είμαι δυνατή – το burnout των «αόρατων» ανθρώπων

    August 18, 2026

    Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

    August 17, 2026

    Εγγραφείτε στο Newsletter

    Μείνετε συντονισμένοι με όλα τα τελευταία νέα του Nevronas.

    Facebook YouTube X (Twitter) Instagram
    • Home
    • ΑΡΘΡΑ
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
    • Shop
    © 2026 Nevronas. All Rights Reserved. Designed by LiSolutions.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.