ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάκριση για την ελληνική ποδηλασία δρόμου ΑμεΑ!

Η Κατερίνα Ελ Λατίφ και το νέο tandem των γυναικών αποτελούμενο από τις Ευγενία Σταμάτη/Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος), χάρισαν στην ελληνική ποδηλασία δρόμου για ΑμεΑ, τις πρώτες διεθνείς διακρίσεις μέσα στο 2021.

 

Η Ελ Λατίφ, στο πλαίσιο του Paracycling Classics Ronde In Flanders Brugge-Ronse, κατέλαβε την 2η θέση στον αγώνα δρόμου κατηγορίας Τ2 με 1:26:00 (σ.σ. δεν έγινε επίσημη απονομή στην κατηγορία της), ενώ οι Σταμάτη/Μηλάκη βρέθηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών με 2:09:30 στην κατηγορία B. Στην πρώτη περίπτωση, η Ελλάδα κατέκτησε 26 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ πήρε άλλους 22 από το ελληνικό δίδυμο.

Ακόμα από ελληνικής πλευράς ο Αθανάσιος Συρμάς ήταν 5ος στην κατηγορία Η5, ενώ το tandem των Κωνσταντίνου Εφραίμ Τσαγκατάκη/Δημήτρη Σκιντζή (πιλότος) κατετάγη 7ο. Στην κατηγορία C2 ο Νίκος Παπαγγελής πήρε την 8η θέση, ενώ στις κατηγορίες C4 και C5, οι Νικόλαος Παπακυργιάκης και Θεόδωρος Χριστοδούλου κατέλαβαν την 10η και 13η θέση αντίστοιχα.

Το δίδυμο Νικόλαος Μανατάκης/Παναγιώτης Κολέτας (πιλότος) δεν μπόρεσε να τερματίσει, όπως και οι Φώτιος Βοριζανάκης (Τ2) και Αικατερίνη Σαράντη (Η4).

Να θυμίσουμε ότι το 2017, στον αγώνα της Οστάνδης, η ελληνική ποδηλασία είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον αγώνα αντοχής συνολικής απόστασης 80 χιλιομέτρων, με πρωταγωνίστριες τις Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος).

Τα ελληνικά πεντάλ από τις 6 έως τις 9 Μαίου συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Οστάνδης τόσο στον αγώνα δρόμου όσο και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

2021 UCI Para-Cycling Road World Cup – Ostend (Road)
Την 5η θέση στην ατομική χρονομέτρηση κατηγορίας Τ2, για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας δρόμου που φιλοξενείται στην Οστάνδη, κατέλαβε η Κατερίνα Ελ Λατίφ. Η επίδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, ήταν 21:45.813 και απέφερε 32 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη για λογαριασμό της χώρας μας.
Όσον αφορά στον Φώτη Βοριζανάκη, κατετάγη 9ος στην κατηγορία Τ2 με 11:04.109, ενώ ο Αθανάσιος Συρμάς ήταν 12ος στην κατηγορία H5 με 7:12.578.

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://www.eaom-amea.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *