ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»… επιστρέφει!

Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 5 Μαϊου 2021 και μετά από 8 μήνες εκτός κυκλοφορίας, οι άνθρωποι με το κόκκινο γιλέκο θα βρίσκονται ξανά στο πόστο τους!

 

«Σχεδία». Η μεγάλη επιστροφή

Δεν υπάρχει περιοδικό δρόμου στον πλανήτη, που να βίωσε τόσο σκληρά την πανδημία. Από το Μάρτιο του 2020, η «σχεδία» μας είναι, στην ουσία, εκτός κυκλοφορίας οκτώ μήνες. Οκτώ στους 14. Μαρτυρικά πολλοί. Μια οδυνηρή, βίαιη συνθήκη για τους ανθρώπους με το κόκκινο γιλέκο. Το αγγλικό και το αυστραλιανό «The Big Issue» είναι τα μόνα που έμειναν -απ’ ότι γνωρίζουμε- και αυτά για αρκετό καιρό εκτός δρόμου, αλλά καμία σχέση με αυτό που ζήσαμε εδώ, στην Ελλάδα, στον τόπο μας (έμειναν εκτός για 3-4 μήνες το καθένα).

Ήρθε όμως, η ώρα της μεγάλης επιστροφής!

Από την επόμενη Τετάρτη 5 Μαϊου, οι άνθρωποι με το κόκκινο γιλέκο είναι πάλι εδώ, στο πόστο, στους δρόμους της πόλης, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, να δηλώνουν «παρών» και «παρούσα», να ανταλλάξουν μια «καλημέρα», έναν γλυκό λόγο, ορατοί στην καρδιά της πόλης και όχι αόρατοι στο σκοτεινό περιθώριο της απόλυτης ένδειας και του ακραίου κοινωνικού αποκλεισμού.

Ζωντανά κύτταρα, λαμπρά παραδείγματα μιας κοινωνίας που έχει μάθει στη ζωή της να αντιστέκεται.
Θα είναι εδώ, κρατώντας το τεύχος που από τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου, περίμενε καρτερικά τη σειρά του να ξεκινήσει το ταξίδι του από χέρι σε χέρι, από αναγνώστη σε αναγνώστη, σε ολόκληρη την υφήλιο (μέχρι και στην Ιαπωνία έχουν φτάσει οι συνδρομητές μας!)

«Τεύχος #88, Φεβρουάριος 2021» αναγράφεται στο εξώφυλλο. «Τεύχος Άνοιξη 2021» θα έπρεπε να λέει κανονικά.

Ξανασμίγουμε!.΄
Α για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια.

ΥΓ. Στη φωτογραφία του Γιώργου Βιτσαρόπουλου, ο εκπληκτικός άνθρωπος και καλλιτέχνης Ματούλα Ζαμάνη, με το κόκκινο γιλέκο, και τη «σχεδία» μας στα χέρια, τον Φεβρουάριο του 2020. Ηταν η μέρα της τελευταίας δράσης «πωλητής για μία ώρα».

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Το διαβάσαμε: https://www.facebook.com/shedia.streetpaper/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *