Τώρα που είμαστε στον… αστερισμό της πανδημίας, ένα θέμα που απασχολεί τους τελειόφοιτους μαθητές των λυκείων, είναι οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που αν δεν ενέσκηπτε ο κορονοϊός, θα διεξάγονταν γύρω στα μέσα Ιουνίου.

 

του Θωμά Χαφή – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

 

Τώρα, όμως, με τον COVID-19, όλα πήγαν πίσω και οι επαΐοντες της Παιδείας μας δεν ξέρουν πότε θα γίνουν, τελικά, οι εισαγωγικές εξετάσεις. Δεν ξέρω αν εγώ είμαι βραδύνους ή αν το Εθνικό Σύστημα Εκπαίδευσης καρκινοβατεί;

Προσωπικά δεν έχω εμπειρία από… πανδημίες, αλλά, αν είναι τα πράγματα τόσο ζόρικα, όσο μας τα παρουσιάζουν, το τελευταίο πράγμα που θα ‘πρεπε να μας απασχολεί, είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις και το χρονικό διεξαγωγής τους.

Ο πατέρας μου ήταν παιδί της Κατοχής, και, λόγω της κατάστασης, έχασε, όπως κι όλα τα παιδιά, εκείνα τα χρόνια, δύο χρόνια (εκπαίδευσης). Όμως, έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση, για την οποία δεν έφταιγε ο ίδιος, μπόρεσε κι έγινε οδοντίατρος, υλοποιώντας το όνειρό του.

Οι ειδικοί μας λένε πως ο κορονοϊός, μόνο μ’ εκείνον τον πόλεμο μπορεί να συγκριθεί. Ας χάσουν, λοιπόν και τα… βλαστάρια μας κάνα-δυο χρόνια από την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία, προκειμένου να ‘ναι υγιή.
Είναι, τουλάχιστον, ειρωνεία να “καταπίνουμε” το φαινόμενο των αιώνιων φοιτητών και να έχουμε τέτοιο πρόβλημα -και να το συζητάμε για τόσες μέρες- με τους μαθητές και τις μαθήτριες που έχουν την “ατυχία” να τελειώνουν το Λύκειο, εν μέσω κορονοϊού.

Η ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ, προτείνει (αν της δίδεται αυτό το δικαίωμα), να μην δώσουν οι τελειόφοιτοι των λυκείων του σχολικού έτους 2019-’20 Πανελλαδικές εξετάσεις. Να χάσουν τη χρονιά τους και ας ευχηθούμε να είναι η τελευταία! Και όλοι οι μαθητές και οι φοιτητές να χάσουν το τρέχον έτος και να το επαναλάβουν του χρόνου. Αυτός ο χρόνος πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενος. Πιστεύω πως, ειδικά, οι γονείς θα συμφωνήσουν μαζί μου. Γιατί, τί είναι μια σχολική χρονιά ή ένα ακαδημαϊκό έτος, μπροστά στη ζωή και την υγεία των παιδιών μας;

 

Διαβάστε ακόμη…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η εκδίκηση των… αμνών

 

Γράφει: ο Θωμάς Χαφής – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *