ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η εκδίκηση των… αμνών

Αφήνω πια το ημερολόγιο… καραντίνας, γιατί έχω χάσει τις μέρες.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι… πεφωτισμένοι ιεράρχες μας, μετά από πεντάωρη τηλεδιάσκεψη, μέσω skype, viber, messenger κι άλλων… μηχανών του διαβόλου, αποφάσισαν να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Χριστού στις 26 Μαΐου.

 

του Θωμά Χαφή – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

 

Μακάρι να ‘χουμε ξεφορτωθεί, ως τότε, αυτή την πρωτόγνωρη μάστιγα και θα… καεί το πελεκούδι, αλλά σύμφωνα με τα παρόντα υγειονομικά δεδομένα, ας αφήσουν οι… Άγιοι Πατέρες τις ημερομηνίες κι ας προσευχηθούν γονυπετείς, μήπως γιορτάσουμε το Πάσχα του χρόνου. Λες κι αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημά μας, το πότε δηλαδή, θα σουβλίσουμε το αρνί!

Ώρες ώρες παρακολουθώ την επικαιρότητα και νομίζω ότι είμαι ο πιο φτωχός κάτοικος της χώρας. Δηλαδή, όλα μας τα προβλήματα είναι λυμένα και το μόνο που μας απασχολεί είναι το ψήσιμο του οβελία ή οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας; Ρε ήμαρτον, πού θα ‘λεγε κι ο Γεωργίου ο αθλητικογράφος!

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε μια πανδημία που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει το ανθρώπινο γένος. Το πρόβλημά μας είναι αν θα φάμε το αρνί στη σούβλα ή στον φούρνο ή αν θα σκάσουμε δυναμιτάκια ή στρακαστρούκες στο Χριστός Ανέστη;

Κλείνοντας αυτό το άρθρο… απόγνωσης, απέναντι στην εθνική μας βλακεία (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη και με κατσαδιάσει η αρχισυντάκτριά μου Πόπη Μάλεση) τονίζω, για μια ακόμη φορά, ότι πρέπει να συμμορφωθούμε… προς τας υποδείξεις και του κ. Τσιόδρα και των άλλων αρμοδίων, για ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, η οποία (και για να κάνουμε και λίγο χιούμορ) μπορεί να εκληφθεί και ως η εκδίκηση των… αμνών που δεν θα σφαγιαστούν εφέτος για να γιορτάσουμε εμείς την Ανάσταση!!!

 

Γράφει: ο Θωμάς Χαφής – Δημοσιογράφος ΑμεΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *