ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Corona Sapiens Project: Ιστορίες Ανθρώπων στην εποχή του… Κορονοϊού

Αυτήν την εποχή, που μια πρωτοφανής πραγματικότητα εμφανίστηκε και καθυπόταξε τις ζωές μας κλειδώνοντας μας στα σπίτια μας και απομακρύνοντας μας βίαια από τους αγαπημένους μας, μια ομάδα γυναικών προσπαθεί με χιούμορ και πολλή αγάπη να ενώσει τις απομονωμένες μονάδες των ανθρώπων.

 

Ξαφνικά όλοι έχουμε χρόνο που δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε! Έχουμε καθηλωθεί σε μια αδράνεια, που είναι ξένη για τους περισσότερους από εμάς. Η ομάδα αυτή, θέλοντας να αντισταθεί στην απραξία και την αναπόφευκτη δυσφορία που δημιουργεί ο αναγκαστικός εγκλωβισμός, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον υπέρ διαθέσιμο χρόνο, ενδυναμώνοντας την δράση της προς τον έξω κόσμο. Χρησιμοποιώντας το μόνο μέσω που την ενώνει με αυτόν, το Ίντερνετ, οραματίζεται να ενώσει τους ανθρώπους, για να ακουστούν οι φωνές τους, οι σκέψεις τους, οι φόβοι τους και οι ελπίδες τους.

Σχεδίασε και οργάνωσε έναν τόπο επικοινωνίας, όπου όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν, θα μπορούν να μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία της καραντίνας.

Πώς βιώνουν στην καθημερινότητα τους τις συνέπειες αυτής.

Πώς τους επηρεάζει συναισθηματικά.

Τι μπορούν να μοιραστούν, ώστε να ενδυναμώσουν τους υπόλοιπους και τι μηνύματα έχουν να δώσουν, ώστε η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία να δώσει δύναμη και αισιοδοξία!

Είδε τον επίκαιρο άνθρωπο ως ένα νέο ανθρώπινο είδος, τον Corona Sapiens, παραφράζοντας τον Homo Sapiens. Με χιούμορ λοιπόν παρουσιάζει την «εξερεύνηση» του νέου αυτού είδους… στο οποίο ανήκει πλέον, όλος ο πλανήτης!

Κάθε μέρα θα παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων. Τις ιστορίες όλων εμάς, που θα θελήσουμε να συμμετέχουμε και να δώσουμε χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία αλλά και ερεθίσματα για προβληματισμό και στοχασμό επάνω στην πραγματικότητα που βιώνουμε.

Για όσους θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε στο:
coronasapiensproject@ gmail.com

ή στη σελίδα στο fb Corona Sapiens Project

 

Δείτε ακόμη…

(Βίντεο) Διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και απλοί πολίτες μιλούν για την Καραντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *