Ποια είναι η πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε ότι άτομα στο φάσμα του αυτισμού χορεύουν συγχρονισμένα βαλς; Ή όταν μαθαίνετε ότι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αμαξίδιο ανεβαίνουν στη σκηνή ως χορευτές;
Η σχολή χορού thisability Creative Dance παρουσιάζει για πέμπτη συνεχή χρονιά την ετήσια χορευτική της παράσταση, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη μπορεί να δημιουργήσει χώρους έκφρασης, δημιουργικότητας και συμμετοχής για όλους.
The Right To Be Loved
4 & 5 Ιουλίου 2026
Σύγχρονο Θέατρο
Η φετινή παράσταση, με τίτλο «The Right to Be Loved», είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο του Bridgerton και πραγματεύεται τη διαχρονική ανάγκη κάθε ανθρώπου για αγάπη, αποδοχή και σύνδεση. Μέσα από τον χορό, τη μουσική και τη θεατρική αφήγηση, το κοινό καλείται να ακολουθήσει ένα ταξίδι που υπενθυμίζει ότι η αγάπη αποτελεί δικαίωμα κάθε ανθρώπου.
Στην παράσταση συμμετέχουν 45 μαθητές με αναπηρία, καθώς και η ομάδα χορού της σχολής. Ανάμεσά τους βρίσκονται 13 ζευγάρια ατόμων στο φάσμα του αυτισμού που χορεύουν βαλς, καθώς και χορευτές που χρησιμοποιούν αμαξίδιο, δημιουργώντας επί σκηνής εικόνες που αμφισβητούν όσα συχνά θεωρούμε δεδομένα για το ποιος μπορεί να χορέψει και πώς.
Την αφήγηση της παράστασης αναλαμβάνει η ηθοποιός και παρουσιάστρια Δήμητρα Νικητέα.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Ιουλίου και την Κυριακή 5 Ιουλίου στο Σύγχρονο Θέατρο.
Τα εισιτήρια διατίθενται μέσω της Ticket Services και από το ταμείο του θεάτρου τις ημέρες των παραστάσεων.
Ίσως τελικά η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση να μην είναι αν μπορούν να χορέψουν, αλλά πόσα έχουμε ακόμη να ανακαλύψουμε όταν τους δίνεται η ευκαιρία να βρεθούν στη σκηνή.

