ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτό το κτίριο είναι κατάλληλο για μαθητές με αναπηρία;

Υπέρ της καταλληλότητας του κτιρίου που στεγάζει δύο σχολεία για παιδιά με αναπηρίες στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, φέρεται να έχει ταχθεί η αρμόδια μικτή σχολική γνωμοδοτική επιτροπή, την ώρα που η δημοτική διεύθυνση Δόμησης, μετά από αυτοψία, έχει διαπιστώσει επικινδυνότητα λόγω φθοράς σε κεντρικά σημεία του κτιρίου.

 

Σύμφωνα με το ρπορτάζ του https://parallaximag.gr/ το βιομηχανικό κτίριο που στεγάζεται το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο, για παιδιά με Αυτισμό, θα συνεχίσει να λειτουργεί για τον ίδιο σκοπό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση της μικτής σχολικής επιτροπής, που αποτελείται από τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ένα εφοριακό, ένα υγειονομικό, ένα πολιτικό μηχανικό και τον εκπρόσωπο του δήμου, αν και δεν έχει δημοσιοποιηθεί, τάσσεται υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των δύο σχολικών μονάδων στο εν λόγω κτίριο.

Διαβάστε | Εικόνες ντροπής από Ειδικό Σχολείο που συστεγάζεται με εργοστάσιο…

Εικόνες ντροπής από Ειδικό Σχολείο που συστεγάζεται με εργοστάσιο…

Όπως υποστηρίζουν γονείς και διδάσκοντες καθηγητές, το κτίριο είναι ακατάλληλο για σχολικές δραστηριότητες αλλά και επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Δεν διαθέτει εξόδους κινδύνου, για αυλή χρησιμοποιείται ένα μπαλκόνι περίκλειστο από κάγκελα ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί αποθήκη υλικών καθαριότητας του δήμου και βιοτεχνία ιματισμού. Επίσης δίπλα ακριβώς από τα σχολεία, στο ίδιο οικοδομικό συγκρότημα, βρίσκεται αποθήκη – βαφείο οχημάτων, ενώ στο χώρο σταθμεύουν και κινούνται βαρέα οχήματα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε | Βίντεο με καταγγελίες για Ειδικό Σχολείο στη Πυλαία

Βίντεο με καταγγελίες για Ειδικό Σχολείο στη Πυλαία

Το χώρο φαίνεται ότι μισθώνει ο δήμος Πυλαία – Χορτιάτη και πληρώνει ενοίκιο πάνω από 11.000 ευρώ το μήνα, ενώ πριν από λίγα χρόνια το ενοίκιο ανερχόταν σε 18.000 το μήνα.

Η εκπρόσωπος του δήμου, στην μικτή γνωμοδοτική επιτροπή για την καταλληλότητα του κτιρίου – βιοτεχνία, την οποία να σημειωθεί συγκροτεί ο ίδιος ο δήμος, αποφάνθηκε αρνητικά και έκρινε ότι το σχολείο είναι ακατάλληλο να στεγάζει σχολικές μονάδες. Δηλαδή την ώρα που ο ίδιος δήμος κρίνει ως ακατάλληλο το συγκεκριμένο χώρο, παράλληλα έχει αναλάβει και την ενοικίαση του κτιρίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *