ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εικόνες ντροπής από Ειδικό Σχολείο που συστεγάζεται με εργοστάσιο…

Απίστευτη καταγγελία για Ειδικό Σχολείο που συστεγάζεται με βιοτεχνία, βρίσκεται σε όροφο, έχει για προαύλιο ένα μπαλκόνι και στον ίδιο χώρο μπαινοβγαίνουν βαρέά οχήματα ενώ έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα υγιεινής και καθαριότητας και δεν υπάρχει Έξοδος κινδύνου.

 

Την καταγγελία έκανε μέσω facebook από το προσωπικό της λογαριασμό η γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης  κ. Θωμαή Στεφανοπούλου.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τις απαράδεκτες συνθήκες στο εν λόγω σχολείο.

Η ανάρτηση της κ Στεφανοπούλου:

“Δεν ξέρω που πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά σας, ο γιος μου πάντως που έχει Αυτισμό, πηγαίνει σε Ειδικό σχολείο που συστεγάζεται με ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ! ΝΑΙ σωστά ακούσατε! Το κτίριο αυτό που είναι βιοτεχνία, το νοικιάζει το δημόσιο από ιδιώτη εδώ και 14 χρόνια, αλλά παράλληλα ο ιδιώτης εξακολουθεί να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στο κτίριο! Το ΕΙΔΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΌ στην ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ βρίσκεται σε όροφο. Από πάνω υπάρχει βιοτεχνία ιατροτεχνολογικου ιματισμού, από κάτω μπαινοβγαίνουν από σιδερένιες μπουκαπορτες βαρέα οχήματα και λειτουργεί ως αποθήκη υλικών καθαριότητας.του Δήμου Θεσσαλονίκης!!
Η αυλή του σχολείου είναι ένα μπαλκόνι που θυμίζει φυλακή τριτοκοσμικής χώρας με ολισθηρά πλακάκια, 3 λάστιχα αυτοκινήτων και μια τσουλήθρα.
Το καλύτερο δεν το ακούσατε! Δεν έχει έξοδο κινδύνου! Για την ακρίβεια δεν υπάρχει διέξοδος σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού που να οδηγεί κατευθείαν έξω και μακριά από το κτίριο!
Στο παρελθόν υπήρχαν ποντίκια μέσα και έξω από το κτίριο, αιτία για να αρρωστήσουν με λεπτοσπείρωση 20 άτομα, δάσκαλοι και μαθητές τού διπλανού σχολείο με το οποίο μοιραζόμαστε το κτίριο!!!
Κάνω αυτή την δημοσίευση ως γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γιατί φοβόμαστε ότι μεθοδεύεται η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου στο ίδιο κτίριο με νέα σύμβαση!!
Τα κριτήρια καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων είναι ξεκάθαρα: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ κοντά σε σχολείο, η αποθήκευση υλικών, ή η στάθμευση αυτοκινήτων!! Κι όμως αυτό το ΠΡΆΓΜΑ, έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν από τους φορείς του Δήμου ως κόσμημα και μπιμπελό!!
«ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ μήπως και ντραπούν κάποιοι!” καταλήγει η κα Στεφανοπούλου.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *