ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτισμός, Συμπερίληψη και Μπάσκετ… Μαζί με Παπανικολάου, Γκάλη και Αντετοκούνμπο! (Βίντεο)

UniquAll: Ξεκινά το Πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες Συμπερίληψης για τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Ο εμπνευστής του UniquAll, Δημήτρης Παπανικολάου, σε προσκαλεί να συμμετέχεις σε ένα αθλητικό περιβάλλον που είναι όλοι μοναδικοί – όλοι ίσοι!

 

Το UniquAll είναι ένα αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την εξέλιξη και την κοινωνικοποίηση παιδιών με αναπηρία. Οι αθλητικές – εκπαιδευτικές δράσεις του UniquAll αποσκοπούν στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών, λειτουργώντας ως «όχημα» ευαισθητοποίησης της κοινωνίας με σκοπό την αλλαγή στάσης απέναντι στη διαφορετικότητα. Εμπνευστής του προγράμματος είναι ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει διαγνωστεί με Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό. Ο σπουδαίος βετεράνος αθλητής του μπάσκετ έχει στο «πλευρό» του, ως πρεσβευτές, τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μοναδικό Έλληνα μέλος του Hall of Fame, Νίκο Γκάλη, και τον πρωταθλητή και δις MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο πρώτος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος αφορά στην εκμάθηση της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής. Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 8 ετών, που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το UniquAll και ο Δημήτρης Παπανικολάου σε προσκαλούν σε ένα αθλητικό περιβάλλον που είναι… όλοι μοναδικοί – όλοι ίσιοι!

Το Πρόγραμμα Ακαδημιών Συμπερίληψης Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής του UniquAll θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Το προπονητικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιείται σε συνεργασία με το «Τζάμπολ Αγάπης» και τον Γιάννη Τσουμπρή. Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Προπονητής Καλαθοσφαίρισης με σπουδές στην ειδική Αγωγή και γονέας παιδιού με αυτισμό, σύστησε πρώτος το καινοτόμο πρόγραμμα της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής στην Ελλάδα, έχοντας μεγάλη εξειδίκευση και σημαντική εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών που βρίσκονται το Φάσμα του Αυτισμού.

Δήλωσε συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ακαδημιών Συμπερίληψης εδώ…

Στις Ακαδημίες Συμπερίληψης θα λειτουργήσει και εθελοντικό πρόγραμμα

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν το πρόγραμμα δεν χρειάζεται να έχουν ήδη σχέση ή εμπειρία με τον αυτισμό και το μπάσκετ. Προϋπόθεση είναι να μοιράζονται το όραμα και τον σκοπό του UniquAll, να θέλουν να προσφέρουν στους συμμετέχοντες. Μέσα από το πρόγραμμα θα γίνουν μέρος μιας ομάδας που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του στιγματισμού των ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού, εντός και εκτός της αθλητικής κοινότητας.

Γίνε Εθελοντής στο Πρόγραμμα Ακαδημιών Συμπερίληψης εδώ…

H Novibet, μέσω της σύμπραξης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης The GiANT Heart, η ουσία του οποίου συνοψίζεται στις υψηλές αξίες της ελπίδας, της δεύτερης ευκαιρίας και της κοινωνικής συμπερίληψης, στέκεται εξαρχής και έμπρακτα αρωγός των Ακαδημιών, προσφέροντας 66.000€ με τη δράση «Κάθε καλάθι μετράει».

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία έναρξης τμημάτων: 29 Μαρτίου 2022
  • Ημέρες & ώρες διεξαγωγής: Τρίτη | 17:00, 17:45, Σάββατο | 15:15, 15:50
  • Συμμετοχή δωρεάν

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 6981 000 709

Email: contact@uniquall.net

 

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

Πηγή: https://www.uniquall.net/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *