ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το “Τζάμπολ Αγάπης”… του Αυτισμού!

Σαν να μην πέρασε μία ημέρα! Εκείνο το απόγευμα της 20ης Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε το 1ο “Τζάμπολ Αγάπης”. Τα παιδιά από τις ακαδημίες καλαθοσφαίρισης των συλλόγων ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ, ΠΟΡΦΥΡΑΣ, ΕΡΜΗΣ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ, έπαιξαν μπάσκετ μαζί με τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά για Παιδιά με Αυτισμό. Για όλα τα παιδιά, επίλεκτοι αθλητές των συλλόγων αυτών, έπαιξαν ένα ALL STAR GAME. Ήταν Πάσχα του 2016 και το εισητήριο των αγώνων ήταν μία λαμπάδα που έφτιαξαν τα παιδιά του σχολείου.

 

του Γιάννη Τσουμπρή – Ιδρυτή του “Τζάμπολ Αγάπης”

5 χρόνια και 34 παιχνίδια “Τζάμπολ Αγάπης”…

Σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και από την επαρχία, αγκάλιασαν τη δομή της εκδήλωσης. Αθλητές και προπονητές από επαγγελματικές ομάδες καλαθοσφαίρισης, βρέθηκαν κοντά στα παιδιά μας, για να δώσουν όλοι μαζί το μήνυμα της Αγάπης, της Αποδοχής της Διαφορετικότητας του Αυτισμού και της κοινής αθλητικής προσπάθειας, με μία μπάλα του μπάσκετ να ενώνει όλα τα παιδιά.  

Η διαδικασία των αγώνων είναι μία από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτά τα 5 χρόνια.

Παράλληλα, άρχισε να αναπτύσσεται μία μεθοδολογία διδασκαλίας του μπάσκετ, για παιδιά Ειδικής Αγωγής. Προσωπικά, με την ιδιότητα του προπονητή αναπτυξιακών ηλικιών μπάσκετ, ξεκίνησα ένα πρόγραμμα διδασκαλίας πρώτα για το δικό μου παιδί.

Η προσαρμογή της συμμετοχής του Μιχάλη μου, σε μία προπονητική προσπάθεια, είχε θετικά αποτελέσματα. Αυτή τη χαρά από τη συμμετοχή του και την αθλητική του βελτίωση, αποφάσισα να τη μοιραστώ και με άλλα παιδιά.

Οι συνεργασίες…

Το 2018 ξεκινήσαμε τη λειτουργία των πρώτων προπονητικών τμημάτων με τη συνεργασία του ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, του ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, του ΑΟΠ.ΦΑΛΗΡΟΥ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Το 2019 ξεκίνησε το πρώτο τμήμα στη Θεσσαλονίκη από τον ΑΕΤΟ ΦΙΛΛΥΡΟΥ.

Το 2020 ξεκίνησε το τμήμα των Μολλάων Λακωνίας από τον ΑΠΟΕΛ και τον Σύλλογο Γονέων “Συν-Υπάρχω” όπως και το 2ο τμήμα στη Θεσαλλονίκη από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ 10

Το 2021 ξεκινήσαμε τη συνεργασία με τα υπέροχα παιδιά των “ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ”

Προετοιμάσαμε τη λειτουργία των τμημάτων στα Ιωάννινα με το IBC, στην Ερμούπολη με τον ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ, στη Λαμία από τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΗ, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το τμήμα της Καλαμάτας. 

Συνεργαστήκαμε με το ΕΕΕΕΚ Σερρών τόσο σε θέματα διδασκαλίας όσο και σε προγράμματα φιλοξενίας των παιδιών στην Αθήνα. 

Ανταλλάξαμε γνώσεις και συνεργαστήκαμε με τα τμήματα ΑμεΑ του Παναθηναικού αλλά και του Ολυμπιακού που μας φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών του.

Η περιπέτεια με την πανδημία, μας επηρέασε στον προγραμματισμό, όπως άλλωστε όλο τον κόσμο και τον αθλητικό κόσμο της καλαθοσφαίρισης.

Δεν σταματήσαμε όμως την προσπάθεια…

Παρουσιάσαμε το 2020 το βιβλίο της “Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής”. Ετοιμάσαμε το νέο δίκτυο των εθελοντών μας και των τμημάτων που θα ξεκινήσουν τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αγκάλιασε την προσπάθεια, στηρίζοντας το πρόγραμμα γνωριμίας με το μπάσκετ για νέα παιδιά αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες.

Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα επισκέψεων διδασκαλίας στα Ειδικά Σχολεία, τόσο μέσα στο καθημερινό τους πρόγραμμα, όσο και με επιλεγμένες δράσεις τα Σαββατοκύριακα.

Τα 5 χρόνια πέρασαν και τώρα κοιτάμε το μέλλον…

Για τον δικό μας τρόπο σκέψης το μέλλον είναι ήδη εδώ. Έχοντας ετοιμάσει ήδη μέσα στην περίοδο της καραντίνας, όλα τα σχέδια για το μέλλον, ανυπομονούμε για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Έχουμε έτοιμη τη μεθοδολογία για την ανάπτυξη του μπάσκετ εντός των Ειδικών Σχολείων. 

Έχουμε προετοιμάσει τη συνεργασία με κάθε σύλλογο καλαθοσφαίρισης, που εκδήλωσε την επιθυμία να γίνει μέλος της ομάδας του “Τζάμπολ Αγάπης”.

Εκείνο που είναι σημαντικό, όπως και σε κάθε προσπάθεια που μεγαλώνει, είναι η υποστήριξη για την υλοποίηση όλων των δράσεων. 

Μέχρι σήμερα, εθελοντές από κάθε χώρο (εκπαιδευτικοί, προπονητές, αθλητές) έβαλαν τα θεμέλια. Φίλοι και φίλες του “Τζάμπολ Αγάπης” στήριξαν τις πρώτες δράσεις, με ευγενικές χορηγίες. Ήταν αυτοί που πρώτοι αναγνώρισαν την αξία των συναισθημάτων στο χαμόγελο των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το “Τζάμπολ Αγάπης” έχει μεγαλώσει και είναι έτοιμο να ανοίξει την αγκαλιά του για περισσότερα παιδιά. Είμαστε αισιόδοξοι. ότι οι νέοι καθημερινοί φίλοι που έρχονται κοντά μας, θα συμβάλλουν ώστε η μεθοδολογία της “Ειδικής ΚΑλαθοσφαιρικής Αγωγής” να αποκτήσει πανελλήνιο χαρακτήρα.

Ευχαριστώ κάθε άνθρωπο, που μας σκέφτεται, μιλάει για εμάς, στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια ανάπτυξης του “Τζάμπολ Αγάπης”.

Για το χαμόγελο των παιδιών της Ειδικής Αγωγής.
Για την εξέλιξη της Συνεκπαίδευσης των παιδιών μας.

Ευχαριστώ την ομάδα του nevronas.gr γιατί βρίσκεται δίπλα μας από εκείνο το απόγευμα του 1ου “Τζάμπολ Αγάπης”.

 

Γράφει: o Γιάννης Τσουμπρής – Ιδρυτής του “Τζάμπολ Αγάπης”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *