ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Αγλαΐα-Λία Σταμπολτζή – Ειδική Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992 με βαθμό “Λίαν Καλώς”. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές και το 1995 της απονεμήθηκε μεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (Master in Education Psychology) από το πανεπιστήμιο του Manchester της Μ. Βρετανίας.

Το 1997 τις απονεμήθηκε από το ίδιο πανεπιστήμιο ο μεταπτυχιακός τίτλος (Master of Philosophy) στην Ειδική Αγωγή. Το 2001 εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα: “Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία) και τριτοβάθμια εκπαίδευση: Συχνότητα εμφάνισης, νομοθεσία και υποστηρικτικές πρακτικές”. Το 2007 της απονεμήθη ο τίτλος του Διδάκτορα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με βαθμό «Άριστα».

Εργάστηκε για 5 έτη ως δασκάλα ειδικής αγωγής στην Ειδική, Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα “ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ”. Από το 2003 ως το 2017 εργάστηκε στη δημόσια εκπαίδευση, αρχικά ως δασκάλα γενικής αγωγής και στη συνέχεια ως δασκάλα ειδικής αγωγής.

Σήμερα κατέχει θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε με γνωστικό αντικείμενο: Ειδική αγωγή και Eνιαία Eκπαίδευση. Παράλληλα διδάσκει τα μαθήματα της Αναπτυξιακής και Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στην Αθήνα.

Έχει εργαστεί ως επόπτρια διπλωματικών εργασιών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο ΠΜΣ Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση. Από το 2018 είναι εξωτερική συνεργάτις στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» ως Προσωπικός Σύμβουλος Πρακτικής Άσκησης. Έχει διδάξει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ‘Εκπαίδευση και Πολιτισμός’ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και είναι συγγραφέας κεφαλαίων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά βιβλία. Πρόσφατα επιμελήθηκε το βιβλίο «Η αντιμετώπιση της δυσλεξίας κατά τη μετάβαση από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Οδηγός για γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό» από τις εκδόσεις Κυριακίδη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *