ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

18χρονος αυτιστικός αθλητής από την Κω παράδειγμα προσπάθειας στον αγώνα Τριάθλου Whynot

Ο 18χρονος Μιχάλης Καλλερές από την Κω, αυτιστικός αθλητής του συλλόγου Ιωνάς ΑμεΑ, με την συμπαράσταση της μητέρας του και των προπονητών του, με την συμμετοχή του στον αγώνα Τριάθλου Whynot στο Σούνιο, μας έδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο αν πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Η Άδα Σταματάτου, πρόεδρος της ΑΜΚΕ Race For Autism Gr, αποκάλυψε σχετικά στο nevronas.gr:

«Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου είχα την τιμή και τη χαρά να συμμετέχω σε σκυτάλη αγώνα sprint απόστασης της οργάνωσης Whynot στο Σούνιο συνοδεύοντας στο σκέλος της κολύμβησης τον βαριά αυτιστικό γιο μου Γιάννη.

Το ποδηλατικό και δρομικό σκέλος συμπλήρωσε ο 18χρονος Μιχάλης Καλλερές από την Κω που επίσης βρίσκεται στο αυτιστικό φάσμα και είναι σπουδαστής σε ΕΕΕΕΚ στο νησί σε εργαστήριο μαγειρικής. Η μητέρα του με τεράστιες θυσίες προσπαθεί να τον φέρνει στην Αθήνα για προπόνηση δυο φορές το μήνα στην ομάδα του Ιωνάς ΑμεΑ στο ΟΑΚΑ. Το πολύ δύσκολο αυτό εγχείρημα συντόνισε ο Γιώργος Γκούντας, η ψυχή της ομάδας Ιωνάς ΑμεΑ.

 

Είναι σπουδαίο να δίνεται η δυνατότητα της ισότιμης συμμετοχής έστω και σε σκυτάλη αυτιστικών ανθρώπων σε τρίαθλο και ευχαριστούμε την οργάνωση και ιδιαίτερα τον Πάνο Ρώτα για την θετική του ανταπόκριση και στήριξη. Η χαρά που ένιωσα όταν είδα να τερματίζει ο Μιχάλης περήφανος, δυνατός και γεμάτος αυτοπεποίθηση είναι απερίγραπτη. Προσωπικά δυσκολεύτηκα αφάνταστα γιατί ο Γιάννης μπλόκαρε λόγω αλλαγής σκηνικού και δεν κολύμπαγε.

Έχει συνηθίσει να κολυμπάει σε άλλη παραλία και κάθε αλλαγή θέλει χρόνο… Όμως τίποτα δεν είναι αδύνατο αν πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Ο αθλητισμός είναι η μόνη διέξοδος για τα παιδιά αυτά που τόσα χρόνια ζουν στο περιθώριο ως διαφορετικά. Είναι η σωτηρία τους για την αληθινή συμπερίληψη.»

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *