ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποβολή αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση πλημμυροπαθών με αναπηρία στον Δήμο Φαρσάλων

Ο Δήμος Φαρσάλων ενημερώνει τους πολίτες , των οποίων οι κατοικίες τους έχουν πληγεί αποδεδειγμένα από τη θεομηνία με την ονομασία DANIEL της 4ης και 5ης Σεπτεμβρίου 2023 και είναι πολύτεκνες οικογένειες ή άτομα με αναπηρία (βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας μέσω του ΟΠΕΚΑ) ή άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή, να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Με το υπ’αριθμ. 35343/ΓΔστ1 έγγραφο του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το οποίο ισχύουν οι προβλέψεις της υπ’αριθμ. 33862/6-5-2019 (ΦΕΚ 1699/Β’/19) κοινής απόφασης όπως ισχύει για λοιπές αποζημιώσεις προς τα νοικοκυριά που επλήγησαν, μέσω επιχορήγησης των Δήμων, προβλέπεται:

  • Η προσαύξηση της οικονομικής ενίσχυσης των πρώτων βιοτικών αναγκών, για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να συνοδεύουν την αίτηση είναι:

  • Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους
  • Δελτίο επανελέγχου της Γενικής Δ/νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, εφόσον έχει διενεργηθεί αυτοψία από την εν λόγω Υπηρεσία και από την οποία να προκύπτει ότι η κατοικία του /της αιτούντα/σας επλήγη από τη φυσική καταστροφή.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης του οικείου Δήμου(για τις πολύτεκνες οικογένειες)
  • Απόφαση έγκρισης χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ ή βεβαίωση χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ (για τα άτομα με αναπηρία)

Για τα άτομα που υπέστησαν μόνιμη σωματική βλάβη με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω απαιτούνται:

  • Αίτηση του ενδιαφερόμενου ή εξουσιοδοτούμενου προσώπου
  • Γνωμάτευση – Βεβαίωση Διευθυντή κλινικής νοσοκομείου ΕΣΥ, στην οποία αναφέρεται ότι ο αιτών ή η αιτούσα υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη, η οποία προκλήθηκε εξαιτίας της φυσικής καταστροφής.
  • Γνωμάτευση ΚΕΠΑ σε ισχύ, για το είδος της πάθησης, το ποσοστό αναπηρίας και η διάρκεια της.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 2 και θα γίνεται αυτοπροσώπως  στο Ισόγειο του Δημαρχείου Φαρσάλων (Γραφείο 01- Τηλέφωνο επικοινωνίας 24913 50100). Αρμόδια Υπάλληλος Γιαταγάνα Δήμητρα.

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

Πηγή: dimosfarsalon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *