9ο IDFD – Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη: Tο Φεστιβάλ – θεσμός – της πόλης της Καρδίτσας και της χώρας μας θα υλοποιηθεί φέτος για 13η συνεχή φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και για 9η σε διεθνές, πάντα με τη συμμετοχή ομάδων χορού και καλλιτεχνών ΑμεΑ κ μη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκεί θα βρίσκεται και η χορευτική ομάδα του Nevronas!
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει live παρουσίαση χορευτικού έργου και επιπλέον μια ποικιλία δράσεων με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων και επιστημόνων.
Η συνεχής παρουσία και το ενδιαφέρον των ελληνικών ομάδων που στήριξαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθειά μας και η συνεχής τους εξέλιξη αποτελούν για εμάς τη μεγαλύτερη χαρά όλα αυτά τα χρόνια!
5-10 Μαΐου
Μήνυμα Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Μαρίας Καραπαναγιώτη
Στόχος μας η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής.
Η συνύπαρξη στη σκηνή ατόμων με και χωρίς αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.
Διαβάστε το Πρόγραμμα εδώ…
Ο Nevronas στο 9ο IDFD!
ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ IDFD 2026
DIM FOR DREAM
D.D. DANCEDISABILITY GROUPS
ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΜΕ ΓΡΕΒΕΝΑ
ΧΟΡΟΔΡΟΜΕΙΟ ΚΑΛΙΘΕΑ ΑΘΗΝΑ
ΓΙΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑ
ΕΛΠΙΔΑ ΡΟΔΟΣ
ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΔΗΦ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΕΑ ΧΑΡΑ ΠΑΛΗΝΗ
ΕΨΥΚΑ ΔΡΑΜΑ
ΗΛΙΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
JOIN US ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΜΑΜΑ ΒΕΡΟΙΑ
65+ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΕΡΡΕΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝOΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ / ΣΙΩΤΗ MOVING ART ΣΕΡΡΕΣ
ΠΟΦΕΚΟ ΤΡΙΚΑΛΑ
ΝΕΥΡΩΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΟΝΕΙΡΟΔΙΑΙΤΟΙ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΛΑΡΙΣΑ
ΚΕΑ / ΑΜΕΑ ΧΑΙΔΑΡΙ
ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΒΟΛΟΣ
ΨΥΧΑΓΩΓΩ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΡΙΚΑΛΑ
ΞΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ONLINE
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ONLINE
Το Φεστιβάλ
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD είναι μοναδικό στην Ελλάδα και το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός στην περιοχή της Θεσσαλίας, στο χώρο της αναπηρίας, συμβάλλοντας δραστικά στην αναγνώριση και ένταξή της στο κόσμο των τεχνών.
Διοργανωτής του φεστιβάλ είναι η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλω» www.dryadesenplo.gr/
Κεντρικός στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής.
Η συνύπαρξη στη σκηνή ατόμων με αναπηρίες και μη αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Ταυτόχρονα, οι χορευτές με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, συμβάλλουν στη δική τους αυτονομία, καθώς ο χορός διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα.



