ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

(Βίντεο) Στηρίζοντας τους ανθρώπους με νοητική αναπηρία στην αγορά εργασίας

Ο Δημήτρης Τουρλίδας, μέσα από το πρόγραμμα World of Difference, εργάζεται στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» στην Αθήνα, κατασκευάζοντας την πρώτη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα για ανθρώπους με νοητική αναπηρία, με στόχο την πλήρη ένταξη τους στην ανοιχτή αγορά εργασίας.

 

Ο Δημήτρης Τουρλίδας συμμετέχει στο πρόγραμμα World of Difference, που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone, το οποίο δίνει στους νέους την ευκαιρία να εργαστούν για έξι μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους και με τη δύναμη της τεχνολογίας και της συλλογικής δράσης, να προσφέρουν κοινωνικό έργο με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Βασικός στόχος της εργασίας του Δημήτρη Τουρλίδα, ο οποίος απασχολείται στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα” ως Project Manager στο τμήμα υποστηριζόμενης εργασίας, αποτελεί ο σχεδιασμός και συντονισμός της 1ης πανελλαδικώς ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που θα προωθεί βιογραφικά ανθρώπων με αναπηρία και θα κάνει το σωστό “matching” με επιχειρήσεις που διαθέτουν αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Με σύμμαχο την τεχνολογία και όραμα τη δημιουργία ενός κοινού τόπου κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, ο Δημήτρης εργάζεται για τον περιορισμό του αποκλεισμού των ανθρώπων με νοητική αναπηρία.

 

Δείτε το Βίντεο…

 

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα” ιδρύθηκε το 1979 με όραμα την ισοτιμία των ανθρώπων με νοητική υστέρηση μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Οι υπηρεσίες του προσφέρουν τη μέθοδο, τα εργαλεία και την υποστήριξη ώστε οι άνθρωποι με νοητική υστέρηση να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα τη ζωή τους. Λειτουργεί ως σχολείο και εργαστήρι επαγγελματικής κατάρτισης για παιδιά ηλικίας 14 – 21 ετών. Ένα αφοσιωμένο ειδικευμένο προσωπικό μεριμνά για τη μάθησή τους και την επαγγελματική τους κατάρτιση.

 

Περισσότερα για το πρόγραμμα World of Difference, που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/vodafone-world-of-difference/

Περισσότερα για το ΕΕΑ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ”
https://www.eeamargarita.gr/

Περισσότερα νέα Συλλόγων – Φορέων – ΜΚΟ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *